AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
branding márkaépítés logo

Mi a branding? Több, mint a logód!

Ha azt mondom, branding, mi az első gondolatod? Az egyik legsikeresebb cég? A saját vállalkozásod? A feladat, amit nem szeretsz megcsinálni? Mindegyik igaz lehet közülük. De most egy olyan utat keresünk, ahogy sikeresebb lehetsz, mint a versenytársaid. 

A branding azt a képet jelenti, amit lát az ügyfél, ha hallja egy vállalkozás nevét. A márka, pont úgy, mint az emberek tulajdonságokkal rendelkezik. A tulajdonságok kombinációja pedig kialakítja a márkád karakterét. Ez a karakter tartalmazza az értékeidet, a munkamódszeredet, a vállalati kultúrát, a kollégák viselkedését és még rengeteg faktort. Természetesen van egy elképzelésed, hogy milyen a vállalkozásod. Ez az első pont. Tudod, mit szeretnél megmutatni az ügyfeleknek. Ez a kép viszont eltérő lehet, tehát ez a második pont. Az utolsó, de legfontosabb pont pedig: milyennek látja az ügyfél a tevékenységedet? 

Most már érted, miért jelent a branding többet, mint egy márkanév vagy logo. A márkához tartozik minden, amit csináltok, mint cég. Ha fantasztikus terméket állítotok elő, de a kollégák udvariatlanul beszélnek, az ügyfél elég összetett élményt kap. Nem mondhatja, hogy minden rendben volt, hiszen csalódott! Tehát a terméked minősége egyenlő azzal a minőséggel, amilyennek az ügyfél érzékelI! 

A branidng minden, ami mi vagyunk. Ha céges arculatot készítesz, az nem csak grafikai elemeket tartalmaz. Meg kell tervezned az ügyfélutat, és az ügyfél élményeit. 2022-ben az ügyfeleknek magasak az elvárásaik. Körülöttünk gazdasági válság van, és a sikerhez vezető út a minőség. Nincsen kompromisszum, mert vállalkozni szeretnél holnap is, amihez pedig ügyfelekre van szükséged. 

A Billa a “billiger Laden” (magyarul: olcsó bolt) rövidítéséből kapta. Az Apple onnan, hogy az alapítóknak A betűs márkanév kellett. De ha figyeled őket, észre vehetsz valami csodálatosat. Lehet fura neve egy cégnek, ez mégsem jelent semmit, ha mellette van egy professzionálisan felépített márka. Akkor mi a házi feladat Neked (pontosabban nekünk)? A gondolataidban kerüljön a branding a stratégiai tevékenységek szintjére. Mert amilyen erős a márkád, olyan magas az értéked. A magas márkaérték pedig garantálja a túlélést még a válság idején is.  

branding márkaépítés logo