AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
céges arculat kézikönyv branding márka

Miért fontos a céges arculat?

Milyen telefonod van? És miért ezt a márkát választottad? Először is biztos vagyok benne, hogy ismerted a márka nevét. Talán a logóját is. De ez miért érdekes? Mert az, ahogyan a márkájukat építik, amilyen a brandjük, az Rád is hat. Ebben pedig fontos szerepet kap a céges arculat. 

Amikor elkészítünk egy szórólapot, akkor az lehet kék. Az egyik anyagon sötétebb, a másikon világosabb. Vagy gondolkodhatunk a megjelenésben, mint stratégiában, és lehet az a kék mindig uganyolyan. Minden egyes anyagon és mindig. Ez pedig már nem ötletszerű, hanem egy céges arculat része. 

Talán azt gondolod, hogy erre csak a nagy márkáknak van szüksége. A gyakorlat viszont azt mutatja, hogy a kisvállalkozások számára is fontos, sőt, ha lehet még fontosabb. Ugyanis ez lehet egy olyan faktor, ami megkülönböztet Téged a versenytársaktól. A céges arculat egyszeri beruházás, viszont hosszú időn át élvezheted az előnyeit. Nem készítesz viszont újat minden évben, épp ezért körültekintően kell kialakítanod.  

A kisvállalkozók közt nem gyakori, hogy figyelmet fordítsanak rá. Sokszor működtetnek vállalkozást, de nincsen nevük vagy logójuk. Ügyfélként nem tudok mihez kapcsolódni érzelmileg. Egy apró változtatás, ami mégis jelentősen hat az üzletedre.  

Egy példát szeretnék csak mondani, egy átlagos kisvállalkozóról. Semmin nem változtatott, csak felismerte, hogy a marketing következő lépése számára a céges arculat. Az arculat elkészültét követően pedig a további lépéseket elhalasztotta, ugyanis a naptára jó időre előre betelt. Gyakran az apró dolgoknak is óriási hatása van.  

Ez csak egy példa. Mégis, ha végiggondolod, akkor a világmárkák is ezt csinálják folyamatosan. Mutatják az arulati elemeiket, amiket Te álmodban is fel tudsz idézni. Ahhoz viszont, hogy az arculat passzoljon a márkád személyiségével, szükséges, hogy stratégia mentén alkosd meg. Ha már biztos vagy benne, hogy szükséged van rá, egyeztess akár velünk is! A lényeg, hogy merj különböző lenni és valami mást mutatni! 

céges arculat kézikönyv branding márka