AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
Marketing felirat fehér háttéren betűkből kirakva.

Miért kell a marketinges?

Megértük azt a kort, amikor vállalkozást indítani még a képernyő elől is lehetséges. Így nem meglepetés, hogy sokan meg is teszik, azonban csak töredékük marad a felszín felett. Mit sem ér, ha megvannak a megfelelő képességek, de nincs meg a megfelelő kapcsolati háló, vagy egyszerűen csak nem képes minket meghallani a világ, akármilyen távolról is látszik rólunk, hogy értünk ahhoz, amit csinálunk. Itt jön képbe a marketinges. Cikkünkben összegyűjtöttük mik azok az okok, amiért jól jöhet egy ilyen szakember.

Marketing felirat fehér háttéren betűkből kirakva.

Így azt csinálhatod, amiben igazán jó vagy

Bár jóllehet, hogy rendelkezésünkre állnak a statisztikák, percenként frissülnek a számok, valamennyire tudunk helyesen írni, a képszerkesztés pedig a hobbink, ez is kevés lehet ehhez. Egy reklámügynökség sem véletlenül alkalmaz több embert különféle tapasztalatokkal. A digitális marketing is oly sokrétű, hogy egyetlen ember képtelen ellátni az összes feladatot, hisz azok túlnőnek rajta. Ha csak a két közösségi médiaóriást vesszük alapul, a Facebooknak és Instagramnak megvannak a saját működési mechanizmusai és algoritmusai. Eltérő a működési elvük, más tartalomtípusra specializálódnak, és másképp kommunikálunk Instagramon, mint a kék óriáson.

Itt sem felejthetjük el az örökérvényű igazságot: aki mindenben jó, az valószínűleg semmiben sem igazán jó. Mára már külön szakma a kulcsszókutatás, hirdetéskampányok megtervezése, a grafikai tervezés jó, ha külön emberre hárul, és a szövegíró is a saját világában él. Ezért akkor boldog mindenki, ha azt csinálhatja amiben jó, beleértve téged is.

Pénzt és időt takarítasz meg

A suszter maradjon a kaptafánál. Mondás is, közhelyes is, meg igaz is. Amikor vállalkozásunk eléri azt a kritikus pontot, hogy készen áll a business scaling folyamatára (azaz, hozzáigazítjuk azt a növekvő érdeklődéshez), célszerű, ha maradunk a kaptafánknál. Ha kiváló kézügyességgel bírunk, és handmade webshopunk még jobban teljesít, akkor nem biztos, hogy most kellene elkezdenünk foglalkozni a hírlevelekkel vagy hirdetési kampányokkal. Amíg képesek vagyunk új termékeket gyártani, vagy új kollekciót összeállítani, addig hagyjuk, hogy hozzáértő marketinges törje a fejét azon, hogyan lehetne a vállalkozásunkat a megfelelő célcsoporthoz eljuttatni. Természetesen azt sem felejthetjük el, hogy ilyen esetben pénzt, energiát és időt is spórolunk: nem véletlen, hogy egy osztályvezető nem kezd takarításba, ugyanis az idő alatt komolyabb feladatokat tud ellátni vagy értékesebb üzleteket tud megkötni.

Segít azonosítani az értékeidet

Amikor arra adjuk fejünket, hogy vállalkozásunkat hirdessük, elkerülhetetlen, hogy bemutassuk a megbízott csapatnak magunkat és a tevékenységünket. A marketing legtöbbször rövid és kreatív tételmondatokkal, azonosítható értékekkel dolgozik. Így segíthet felismerni, hogy melyek a mi értékeink, és milyen irányban tudjuk erősíteni a vállalkozásunkat. Az ilyen felismerések tulajdonképpen ingyenes tanácsadások is egyben. Ugyanúgy, egy külső – objektív – fél bevonása rávezethet minket azokra a kommunikációs hibákra, amelyeket eddig ösztönből követtünk el, de azt is tudathatja velünk, amit egy ügyfél gondol (csak eddig nem mondta el visszajelzésként).

Ha továbbra is kétséged van, miben és hogyan lehet segítségedre egy marketinges, írj nekünk.