AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
electric castle bonchida bánffy-kastély

Electric Castle – Erdély elvarázsoló fesztiválja 2022-ben újra jön

2013 óta rendezik meg, Erdélyben tartják, és kötődik a Bánffy-kastélyhoz. Mi az? Electric Castle fesztivál, Erdély egyik legnagyobb zenei fesztiválja, amelyen az elektronikus zenei kedvelői találkozhatnak. Florence+The Machine-t, Sigur Rost, alt-J-t, netalántán Gorillazt hallgatsz? Barangolj velünk Erdélybe, hogy belekóstolhass a rendezvény ízébe!

Nemes a helyszín, nemes a cél​

A 2013-as évben debütált az Electric Castle fesztivál, amelyet az elmúlt években rendszerint beválogatták Európa tíz legjobb középméretű zenei fesztiváljai közé. A hét év alatt több mint 1000 előadó fordult meg az ötnapos fesztivál színpadjain. A legfinomabb fesztiválkaják és -italok mellett autentikus faházakban pihenhetnek a szórakozni vágyók.

Azonban nem csak a bőséges zenei felhozatal vagy az igényes szervezés teszi sikeressé a fesztivált, de a fesztiválozók Erdély elvarázsoló erejét is megtapasztalhatják. Az első hét Electric Castle-t az erdélyi Versailles-ként is emlegetett Bánffy-kastély környékén tartották. Egyes előadók visszatérő helyet kaptak a kastély előtt. Na de hogy jön ide a kastély? Hát úgy, hogy a törődés oda-vissza irányú. A Bánffy-kastély nem csak varázslatos helyszínt kölcsönöz a fesztiválnak, de a szervezők a jegybevételek egy részét a 20. század során elhanyagolt kastély helyreállítására fordítják. Ennél hasznosabb együttélés aligha van még egy Európában.

electic castle fesztviál zene bonchida erdély

Marketing mesterfokon​

Az Electric Castle nem csak a decens közösségi médián való szerepléssel remekel, de maga a bonchidai Bánffy-kastély felhasználási módját is új szintre emelte. Míg éjjel buli és „nincs holnap” érzés dominál, addig napközben a helyszín kulturális központtá változik. A kastély nappal látogatható, így a fesztivál résztvevői lényegében a múzeum látogatói is egyben. Ez a retargeting. Egy olyan célcsoportot céloztak meg, akik valószínűleg életük során el sem merengtek volna a távoli bonchidai kastély meglátogatásán. Ha pedig már itt vannak, jól érzik magukat, miért ne néznék meg a színpad mögötti középkori kastélyt? És itt megáll a történet szerinted? Nem. A jövőbeli tervek között szerepel, hogy a kastély területét turisztikai központtá fejlesszék szuvenírbolttal, kávézóval és hotellel.

Egy új fesztivál születése: marad a koncepció, de költözik

Idén novemberben a fesztivál szervezői egyeztettek a brassói önkormányzattal, és arra jutottak, hogy a következő három évben Brassóban az egykori ipari park területére (Rulmentul) szerveznek új eseményt.  Az egyezmény a következő három évre szól, és itt is megjelenik az értékmentő vonal: az ipari park területét mind az önkormányzat, mind a fesztivál szervezői elkezdik felkészíteni egy teljesen új fesztivál érkezésére. Így nem kell félni, aki eddig lemaradt a bonchidai Electric Castle-ről, az 2022. július 13. és 17. között saját bőrén próbálhatja ki milyen az erdélyi természet mélyén Deftonest, Gorillazt vagy Twenty One Pilots-t hallgatni. A brassói fesztivál pedig az eseménytől független, új eseménysorozatnak ígérkezik.

electic castle fesztviál zene bonchida erdély