AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
vállalkozás gyerekkel podnikanie s deťmi rodina család apa otec

Vállalkozás gyerekkel – lehetséges?

A vállalkozói lét nem egyszerű. Szülőnek lenni pedig egy másik nehéz feladat. Hogy tudod mindkettőt működtetni? Biztos megoldásokat nem tudok, de megmutatom, hogyan találtam meg az egyensúlyt a saját életemben.

December 2-tól az életünk teljesen megváltozott. A kisfiaink születésétől mindent újra kellett szervezzünk. Vállalkozóként megszoktam, hogy teljesen szabad vagyok. Ha a Google-ben rákeresel a “vállalkozás gyerekkel” kifejezésre, több, mint 550.000 eredményt találsz. Tehát nincsen egyetlen megoldás sem, ami mindenkinek működik. Az embereket érdekli a téma, de megoldani nem tudják. Ha nem vagy független, akkor viszont új megoldásokat kell keresned. Korábban én döntöttem el, mikor kelek fel, vagy megyek aludni. Most új főnökeim vannak, akik döntenek mindenről.

Az új időszakban a napjaim 5.30-kor kezdődnek. Minden nap ezt csinálom, pedig korábban még elképzelni sem tudtam. 8-kor ébrednek a gyerekek, tehát akkor a vállalkozásnak várnia kell és csak apuka vagyok. Utána pedig az apuka kap szünetet és megint vállalkozó vagyok. A szerepeim pedig óráról órára változnak. A legfontosabb viszont, hogy 16.30 után már csak apuka vagyok. Ez pedig a legnagyobb változás. Korábban azt mondtam, hogy kreatívan dolgozni csak éjszaka tudok. De ezt nem engedheted meg magadna, ha a gyerekeid Rád várnak. A megoldás tehát az optimalizáció. Főleg a feladatok és az idő optimalizálása.

Nem dolgozhatsz éjjel, ha két “munkád” van. Nem panaszkodom, amikor a téma a vállalkozás gyerekkel. Tudom, hogy sokan azt mondják, ez lehetetlen. Nem véletlen, hogy az anyák is anyaszabadságon vannak három évig. Biztos vagyok benne, hogy ez minden, csak nem szabadság. Ez egész napos munka, de ettől még lehetővé teszi, hogy a vállalkozásoddal is törődj. Tervekre lesz ehhez szükséged, amiket követned kell. Létre kell hozz egy olyan rendszert, amelyik működik. Az én rendszeremet nem fogod tudni használni, de példának vagy kiindulási alapnak jó lesz. Feladatsorrendekre és kollégákra lesz szükséged, amik és akik segítenek Neked. Mert egyedül nem fogsz győzni. De ez akkor is igaz, ha nincs gyereked.

vállalkozás gyerekkel podnikanie s detmi rodina család apa otec