AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
Trendek

Miért kellenek nekem a trendek?

Van egy nagyon régi angolszász mondás: make the trend your friend, vagyis tedd barátoddá a trendet. működik ez a világon mindenhol, megnézzük, hogy miért, és mik azok a lehetőségek, amikkel a mi vállalkozásunk is a hullám tetejére kerülhet.

Sokan mondják, hogy a sikeres vállalkozáshoz jókor kell jó helyen lenni. Meg azt is, hogy csak a kapcsolatok számítanak. Mások szerint meg a véletlen okolható mindenért. Az a rossz hírem, hogy egyiküknek sincs igazuk. Vagy talán mindegyiküknek igaza van. Ugyanis ott kell lenni, ez biztos. Megfelelő kapcsolatok is kellenek, hiszen ha nem tudok kapcsolatot teremteni, akkor nem lesznek ügyfeleim sem. Végül a jó ötlet mellé kell szerencse is, hogy valódi vállalkozás jöhessen létre. Azonban a mi hitünk szerint vállalkozónak lenni nem szerencsejáték, hanem egy annál sokkal izgalmasabb dolog. Mutatunk egy eszközt, ami segíthet abban hogy a vállalkozásunk megfelelő irányba fejlődjön és haladjon, így lépkedve a siker lépcsőin. Igaz lehet egy másik mondás ferdítése, hogy trend a lelke mindennek?

Trendek

A fent már tárgyalt mondáshoz visszakanyarodva: ha tudod mit akar a piac, akkor ki is tudod szolgálni. Ma, 2019-ben vajon érdemes éttermet nyitnom? Vagy legyek inkább szoftverfejlesztő? Esetleg fodrászként kecsegtet a legnagyobb esély? Senki sem tudhatja, gondolnánk egyszeriben. Azonban segítségül hívhatjuk a Google Trends eszközét. Ennek segítségével megtudhatjuk, hogy iparágunkban vagy környékünkön most éppen mi trend és ehhez igazodhatunk. Az előző példáknál maradva az étterem jó ötletnek látszik, a szoftverfejlesztés is, ámbár a fodrászatot inkább barber shopra cserélnénk. Használjuk ezt az eszközt, hogy tudjuk merre tart a piacunk. 

De mire jó ez nekem?

Vannak sorozatvállalkozók, akik a megfelelő pillanatban nyitnak szoláriumot, majd nyergelnek át autókereskedőnek végül lesznek építési vállalkozók. Igazából az iparágak nem is fontosak. A lényeg, hogy megéreznek(?) egy társadalmi igényt, amit ők ki tudnak és ki is akarnak szolgálni. Természetesen senkit nem biztatunk arra, hogy keressen egy merőben új profilt. Csakhogy: ha fagyizót üzemeltetek és a tv-ből, divatmagazinokból, de akár még a nyár slágeréből is a mangót hallják az ügyfeleim, akkor mangófagyit kell rendelnem. Nagy tételben.