AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
szakmai gyakorlat am business

Szakmai gyakorlat – ahogy én megéltem

A szakmai gyakorlattal kapcsolatosan rengeteg vélemény terjed. Talán Nyugat-Európában már elterjedtebb, mint nálunk. Egy fiatalnak azonban nagyon jó lehetőséget is jelenthet. Furcsán hangzik talán, de egy jól kiválasztott gyakorlati hely lehet a karrier első lépcsője is.

–Te mit csináltál a nyáron?

–Gyakornokoskodtam.

–Tehát ingyen dolgoztattak, mi? Jó hülye vagy…

Mennyi ilyen jellegű beszélgetést hallottam és folytattam már le… A számát sem tudom.

Az elvárásaidtól is függ

23 éves vagyok, és még keresem a helyem, hivatásom. Vannak persze elképzeléseim, terveim, de hát az ember szívesen kóstol bele abba, amiből majd megeszik egy egész tányérral, igaz? Hát, én is így állok a munkához, a munkakereséshez. Szeretem magam kipróbálni, ízlelgetni a lehetőségeim, képességeim.

A szakmai gyakorlat jó dolog, gyakornoknak lenni egyáltalán nem szívás, és kicsit sem „csicska munka”. Persze csak akkor, ha a munkáltató normálisan áll hozzád. Megfigyelheted egy-egy munkahely belső működését, segíthetsz, részt vehetsz benne. Mindezt úgy, hogy nem kell magad hosszabb időre lekötnöd. Persze lehet, hogy nekem szerencsém volt, és mindig jó helyekre kerültem, de neked miért is lenne balszerencséd?

Sosem tudhatod, hogy mikor futsz bele egy olyan munkatöltetbe, amibe beleszeretsz és rájössz, hogy ezzel szeretnél egész életedben foglalkozni.

szakmai gyakorlat am business

Nem csak szakmai gyakorlat

Jómagam nem egyszer próbáltam már ki a gyakornoki szerepet. Mindegyik alkalommal rengeteg odafigyelést és segítséget kaptam. Ezek a gyakornokságok rengeteget adtak nekem. Segítettek fejlődni, tanulni.

Mosolyra húzza az ember száját az, ahogy az idő múltán egy olyan cég bíz meg feladattal, ahol korábban gyakornok voltál (valós történet alapján).

Gyakornokként rengeteg kapcsolatra és leginkább tapasztalatra tehetsz szert. Mit is emlegettünk múltkor a munkaerőpiac kapcsán? Hogy mindenhol a tapasztalatot várják el… Friss diploma, több éves tapasztalat… Ez csak szakmai gyakorlatokkal jöhet össze, bárhogy is számolom.

Most nálunk, az AM Businessnél is lehetőséged nyílik a gyakornokoskodásra. Hidd el, megéri! Szóval, ha érdekel a szövegírás és a marketing, akkor szerintem jelentkezned kéne.