AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
árajánlat nagy pénzrablás

Mit mond el Rólad egy árajánlat?

Egyre több iparágban honosodik meg nálunk is az árajánlat írott formája. Persze, létezik a megbeszéljük telefonon, vagy szóban, mi mennyibe kerül. Viszont egyre több megrendelő és ügyfél vár írásos anyagot, és szeretné összehasonlítani a versengő feleket. Most talán ez még fontosabb, mint “békeidőben”, de nézzük meg, miért is érdekes, hogyan adsz árajánlatot!

Külső szemmel

Először is nézd meg, mit szólnál hozzá, ha Te kapnád! Tetszene? Dolgoznál magaddal? Vagy inkább még egy kicsit gyúrni kellene? Bár magától értetődőnek tűnik, mégis jobb megnézni, mielőtt elküldenéd az egész anyagot. Nagyon sok apróság maradhat benne, ami azonnal kinyírja az esélyeidet. Ugyanígy a helyesírási hibák, a tegezés-magázás keverése, és a “bocsi, lemaradt a csatolt file”-típusú bénázások. Azért mondom ezeket el mert, mindenkivel előfordul (igen, velünk is megtörtént, azóta van checklista). Teljesen egyértelműnek tűnik, mégis elronhatod, főleg, ha aznap már nem az első árajánlatot küldöd, és mellette még dolgoznod is kell.

árajánlat nagy pénzrablás

Árajánlat – level 2.

Itt jön az emelt szint, ami már a tartalmi kérdésekkel foglalkozik. Lehetséges, hogy a Te iparágadban elég egy sorban összefoglalni, hogy a kért munkát x összegért tudod elvégezni. Ez is jó, kezdésnek, de azért Te is érzed, hogy van benne még lehetőség! Készíts portfóliót, mutasd meg, hogy valóban el tudod végezni a munkát, amire ajánlatot kértek Tőled, sőt, ezt nem csak ígéred, mert itt vannak a bizonyítékok. Mi minden megrendelőnek küldünk három mintaszöveget, amit egyébként itt a blogon is elér. Így láthatja, hogy többféle stílusban és témáról is tudunk szöveget írni, sőt, ha veszi a fáradságot, hogy rákattint, maga is találhat még újabb anyagokat.

Mennyi?!

Az árajánlat legfájdalmasabb kérdése maga az ár: el merjem-e kérni? Ez nagyon sok paramétertől függ, hiszen máshogy árazol, ha piacot akarsz építeni, ha egy régi kedves ügyfél kér Tőled valamit és akkor is, ha tudod, hogy ezt csak Te tudod megcsinálni az egész viágon. Ezt a kérdést Rád bízom, viszont a tálalás itt is fontos. Ha csomagokban dolgozol, kezdd a legdrágábbal! Fentről indulunk, a középső csomag már csak a töredéke lesz a legnagyobbnak, az alsó pedig szinte elhagynagolható része. Sokkal jobb hatást kelt, mintha dupláznád, majd ötszöröznéd a kezdő árat. Mint látod, nagyon egyszerű dolgokon is múlhat (nagyon) sok pénz. Miután most áttekintettük az árajánlat tartalmi részét, később foglalkozunk azzal is, hogyan marketingelj, hogy nyerő légy!

Ha szeretnél egy igazi AM-es árajánlatot, amiben ügyesen szövegelünk, jó a marketingje, esetleg elmondja épp milyen pályázati források állnak rendelkezésedre, ne gondolkozz, csak add meg az adataid itt lent!