AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
karácsony meglepetés vianoce prekvapenie am business

Karácsony és meglepetés – nem jó kombináció

Ez az év utolsó hónapja. Idén is át kell nézzük, milyen eredményeink vannak vállalkozóként. Karácsony előtt viszont a meglepetés nem egy jó szó. Ha ezt nem hiszed, akkor mindenképp olvass tovább. És megígérem, karácsonykor nem lesz semmilyen meglepetés.

Ez olyan időszak, amikor tudjuk értékelni, hogyan dolgoztunk egész évben. Ennek vannak gazdasági vetületei is, de nekünk ezek most nem fontosak. Neked azok, de ezt a könyvelőddel kell megbeszélned. A mi faktoraink mások, mivel marketingesek vagyunk, de nem arra leszünk kíváncsiak, hány követőd van az Instagramon.

Mennyit költesz marketingre? Nem az összeget szeretném tudni, csak arányt. A nagy összeg nem feltétlen jelent sikert, de a nullával biztosan nem leszel elégedett. A 2022-es évre meg kell találnod az egészséges arányt. Ha a céged még új ennek 20% körül kell lennie, ha már ismert név vagy a piacon, elég lehet 10% is. Az alap lehet ez az év, de újra és újra aktualizálnod kell majd. Hogyan oszd meg az online és az offline között? Ez az idei tapasztalataidtól függ. De ígérem, a 2022-es karácsony így még szebb lesz.

Ismered a legnagyobb ügyfeleidet? Persze, hogy ismered őket, mert minden ügyfelet ismersz. De a felső 20%-ba tartozók fontosabbak, mert ők adják a bevételed 80%-át. Ismered ezt a szabályt? Ez a Pareto-elv. Valamit ki kell találnod nekik, mert ők a legfontosabb emberek a cégedben! Miért nem kezeled őket különlegesebben – nem csak karácsonykor.

Mikor küldtél utoljára hírlevelet? Karácsony előtt, oké. Azelőtt? Remélem, nem tavaly karácsonkor. Ez egy átlagon felüli eszköz, de nem minden cég használja. Olyan feladat, amit nem szabad elfelejtened. Jó hatással van a márkádra, az ügyfélkapcsolataidra és a nyereségere is.

Ez csak 3 eszköz, de rengeteg pénzt jelent. Ha közülük mindet használod, biztos vagyok benne, hogy a karácsony nem fog meglepetéseket tartogatni. Ha még nem, akkor egy ideális fogadalom a 2022-es évre.

karácsony meglepetés vianoce prekvapenie am business