AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business hírek koronavírus

Jó hírek érkeztek

Tudom, tele van minden a koronavírussal. A hírek csak erről szólnak és már a könyöködön jön ki. Erre most jövünk mi, és hozunk Neked még egy hírt erről. Teljesen kiábrándító. Lenne alapeseteben. Csakhogy nem egy szokásos rémísztgetős, vagy higGY magadban és jobb lesz stílusú cikkbe kattintottál. Sokkal inkább egy olyanba, ami számokra alapozva akar Neked mutatni valamit. Ha engeded!

Rólad szólnak a hírek…

Igen, a hírek csak a koronavírusról szól. Sőt, a kormányok és különböző gazdasági tömörülések mind elmondják, hogy Neked hogyan kellene érezned magadat. A másik olalon ömlik a bullshitgenerátor, hogy minden szép lesz, csak várd ki. Illetve van egy harmadik csoport is, akik igyekeznek felrázni az embereket és a figyelmüket, hogy próbáljuk már kezdeni valamit magunkkal. No, mi ez utóbbiak táborába szeretnénk tartozni, ezért csináltunk egy minikutatást, amit most meg is osztunk Veled. 22 pénzügyi szakértővel-vállalkozóval csináltunk egy tízkérdéses interjút, amiben arra voltunk kíváncsiak ők mit várnak. Azért ők, mert ott vannak a frontvonalban, pénzintézetekkel és ügyfelekkel tartanak kapcsolatot. Ismerik az adótörvényeket és megalapozott prognózisaik vannak.

am business hírek koronavírus

Veled van tele a sajtó…

A válaszadók szerint a helyzet nem rózsás. Keresletbővülésről egyikük sem számolt be. Eddig nagyjából hozták az elvárásainkat. Ha végiggondolod, van olyan vállalkozó (nem is egy!) akinek akár egy hónapja 0 € az árbevétele. Jellemzően 25-50% közötti kihasználtságról és visszaesésről számoltak be. Mégis, az egész pozitív kicsengésű. Tudod miért? Mert 63%-uk szerint azok, akik a válságban talpon maradnak, megerősödnek és kiemelkednek! Erről mégsem szólnak a hírek! Hogy vannak optimista, sőt, kifejezetten pozitív forgatókönyvek is!

Ki a pokolra kíván jutni…

Remélem a Te szád szegletében is elindult az a bizonyos mosoly. Mi ugyanis nagyon örültünk, mire összesítettük a válaszokat! Ugyanis most már tapasztalati úton is tudjuk bizonyítani, amiben eddig “csak” hittünk. Menj előre, és győztesként kerülhetsz ki a válságból. Mit kell ehhez tenned? Mikor mindenki behúzza a féket (erről már beszéltünk itt), Neked gázt kell adni. Csak akkor tudsz kiemelkedni, ha Te beszélsz akkor is, mikor mások hallgatnak. Ha a hírek Rólad szólnak, amíg másokról azt sem lehet tudni, léteznek-e még. És ha azt gondolnád, hogy ez csak a kötelező optimizmus. Még biztosítást is lehet ilyenkor eladni. Hogy honnan tudjuk? Még húsvétkor is jöttek érdeklődők a biztosítós kampányunkra. Akkor balra a második ajtó?