AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
freemium fizetés kártya online ingyenes

Freemium – ingyenes de mégsem

Mindegy, mi a terméked. Lehet újság, applikáció, de akár még tanácsadás is. Minden egyes üzleti modellben helye van a freemiumnak. Sőt, ha végiggondolod, rengeteg helyen találkozhatsz is ezzel a modellel. VIszont kisvállalkozások kevésszer használják. Miért félnek tőle, vagy hol lehet az ördög a sorok között? Félünk az ingyenes szótól, hogy nem mutat elég értéket?

Kicsik és nagyok

Ha már van egy terméked vagy szolgáltatásod, akkor már vállalkozó vagy. Korábban írtam az ügyfélvastagságról, és most is egy kicsit ebbe az irányba mozdulunk el. Ha nem csak az van meg, hogy mit adsz az ügyfeleknek, hanem már legalább kettő ügyfeled is, akkor már gondolkozhatunk modellben. Ugyanis lesz egy nagy, meg lesz egy kicsi. A nagy költ többet, a kicsi meg kevesebbet. Kitűzheted, hogy sok nagyot szeretnél, és ezzel nincs is baj, viszont őket meg kell győznöd. Ha a célod, hogy a Slovnaft, a Slovenská sporitelna vagy Magyarországon a MOL és az OTP Bank legyen az ügyfeled, tisztellek a célkitűzésedért, ugyanakkor oda hosszú út vezet. Kezdetnek ugyanis be kell csalogatnod őket a körbe, hogy megismerjenek, elfogadják, hogy szakértő vagy és Rád merjék bízni a munkát. Azonban ide is el kell jutni. Itt lehet a segítségedre az ingyen adott tartalom!

Free+Premium

A bizalom kiépítéséhez több irány is vezet, viszont a legegyszerűbb ha ezt ingyen teszed meg. Gondolj csak az applikációkra, amiket használsz. Nagyon kis hányadukért fizetsz, de amiért fizetsz, azokat sem rögtön vásároltad meg. Volt egy szavahihető ajánló, vagy először kipróbáltad őket, csak ezt követően nyílt meg a pénztárcád is. Nagyon kevés eset van, amikor ismeretlenre szívesen bízunk pénzt. Főleg olyan esetekben, ha ez még fontos is, mint a vállalkozásod. Azonban az ingyenesség nem feltétlenül jelent rossz minőséget. Főleg, ha ezt meg is tudod mutatni. Egy ingyenes e-book, vagy a hitelességedet megalapozó a videók a Youtube-on viszont nagyon jó szolgálatot tehetnek Neked. Ezt követően már könnyebben elhiszik Neked az ismeretlenek is, hogy szakértő vagy. Itt pedig már kérhetsz pénzt is.

freemium fizetés kártya online

Mindent is?

Persze, ésszerű határokon belül kell maradnod. Ha pedig már valamiért pénzt kérsz, a legjobb az előfizetéses rendszer, hiszen az hónapról hónapra megújuló bevételt jelent. Ehhez viszont közösséget kell építened, aki hajlandó arra, hogy “beépít” a havi költségvetésébe. Ezzel már remekül tudod szegmentálni azoknak a listáját, akikkel kapcsolatban állsz. Lesznek köztük a Lehetőség fiókban, akik az ingyenes részt már elfogadták, de még nem dolgoztatok együtt. Lesznek jó páran az Ügyfél fiókban, akikből – ne legyünk álszentek – élsz és bevételt generálsz. Ismernek, tudják, mit várhatnak Tőled, Te pedig üzembiztosan kiszolgálod őket Végezetül, ha mindent jól csinálsz a legkevesebben az Evangelista fiókódban lesznek. Ők azok, akik viszik a híredet, megveszik az újdonságaidat, és hajlandók a hívőddé válni.

Kiből kell a legtöbb?

A rossz hír, hogy lehetetlen csak Evangelistákat toborozni. Éppen ezért vannak ők olyan kevesen. És épp ezért értékesek, mert összekötnek a saját kapcsolatrendszerükkel is, méghozzá teljesen ingyen. Lehetetlen csak Ügyfeleket toborozni is. Ha akarod ha nem, idővel átkerülnek majd az Evangelistáid közé, és lesz persze olyan is, akit elvesztesz. Ami viszont fontos, hogy folyamatosan és fáradhatatlanul gyűjts új Lehetőségeket. Mert bár ma lehet, hogy “csak” egy árajánlatot kértek, lehet még idáig sem merészkedtek, csak elvitték az e-bookodat az e-mail címükért cserébe. De nem tudhatod, mikor válnak Ügyféllé vagy később Evangelistává. Az árbevétel ugyanis csak akkor fog áramlani Hozzád, ha minden fiókban kellő számú nevet találsz.

Ha építenél egy ilyen pénztermelő piramist, amihez markertingtámogatásra van szükséged,  szívesen állunk rendelkezésedre!