AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business jablonsky benjamin évértékelő 2022

Évértékelő 2022 – Benji

Újabb év eltelt, így év végén megosztjuk Veletek, hogy mi hogyan éltük meg 2022. kihívásait. Fogadjátok szeretettel Benji gondolatait.

Miről szólt neked 2022?

Leginkább a tanulásról. Februárban kezdtem a „The Fundamentals of Digital Marketing” Google-kurzussal, ami az online marketing „kapudrogja”. Nem ad sok gyakorlati tudást, de egy abszolút laikussal segít megismertetni, milyen szemüvegen keresztül nézi a marketinges a világot. Így inkább ez a kurzus egy ismétlés és megismerkedés a Google termékeivel, mint tényleges tudásszerzés. 

Emellett pedig elkezdtem áskálódni a Google Search Console és Google Analytics bugyraiban, elkezdtem feltérképezni, merre fejlődhetnék tovább SEO terén. Emellett újraírtuk a weboldalt és elkezdtem addigi hiányosságain dolgozni. A saját web valamilyen szinten mindig homokozó, ahová gyártjuk a tartalmat, ugyanakkor a sokadik ügyfél után erre marad a legkevesebb idő optimalizálni.  

Sok jó élménnyel is gyarapodtam, kezdve a közös fotózástól, a közös ebédeken át, a Szlovákiai Magyar Vállalkozók Szövetsége expojáig. Eljutottunk a DenníkN irodájába is egy állásinterjú keretéig. Ezt mérföldkőként éltem meg: milyen ütemben és komolysággal nő az AM Business. 

am business jablonsky benjamin évértékelő 2022

Mi az, amit idén megtanultál, és tovább viszed magaddal az életben?

Azt, hogy fogalmazzak pontosan. Mind írásban, mind beszédben. Ha pedig nem értettem meg elsőre, akkor kérdezzek vissza, megfogalmazva az egész gondolatfolyamatot. „Akkor a kulcsszótervezetet szlovákul kell elkészíteni, csak a négy szolgáltatás oldalára és legkésőbb péntekig, ugye? Jól értettem?” De ugyanúgy az ügyféllel való kommunikáció során is érvényes. Belső köreinkben simán szórjuk a szakszavakat és marketinges szlenget, másokkal viszont igyekszünk úgy kommunikálni, hogy mindkét fél ugyanannyit értsen a kommunikációból. Egy kis malőrrel megeshet, hogy félresiklik a projekt, mert másra gondolt az ügyfél, mint amire a marketinges. És ilyenkor ki a hibás? Az ügyfél a hülye? 

Mit vársz 2023-tól?

Lehetőséget a fejlődésre. Minél inkább lejjebb ások a marketing szakterületén, annál jobban tudatosítom, mi mindent kellene még megtanulnom. Google Analytics, Search Console, Tag Manager, newsletter-kezelés, linkbuilding, web migrációk, e-commerce SEO és még ezer más dolog vár a listán. És úgy érzem, ez nem egy olyan lista, amiről lassan eltűnnének az elemek, hanem csak bővülni fog. A marketing egy kaland, ami mindig új lehetőségeket és élményeket ad. Meglátjuk, mit tartogat számomra az online marketing 2023-ban.