AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
év vállalkozója podnikateľ roka

Az Év Vállalkozója – fantasztikus kezdés a 2. félévre

Ahogy egy hete is mondtam, fantasztikus lehetőségem volt. Prezentálhattam a vállalkozásunkat az Év Vállalkozója 2022 versenyen. Nem nyertem meg az első helyet, de azt gondolom, hogy a győztesek között voltam. Most pedig megosztom Veled is a tapasztalataimat!

Az iskolában vannak osztályok, ami sok dolgot egyszerűsít. Hála Istennek az életben ilyenek nincsenek. A versenyen mi voltunk a legfiatalabb és legkisebb cég. Tehát, ha lettek volna kategóriák, talán nem is jutottunk volna döntőbe. Épp ezért vagyunk nagyon büszkék rá, hogy sikerült bekerülnk a legjobbak közé. Olyan vállalkozókkal küzdhettünk meg, akik mögött hosszú út és rengeteg siker áll, és az árbevételük is többszöröse a miénknek. Akkor kudarc volt az egész? Dehogy!

Minden vállalkozás öt percet kapott, hogy bemutatkozzon. Rengeteget készültem a pitch-re, hogy a lehető legtöbb információt adhassam át magunkról. Egy mondatot kihúztunk, de a helyére mindig több került. Mire elkészült a szöveg, még 15-ször le is próbáltuk. Viccesnek, frappánsnak de mégis komolynak és érdekesnek kellett lennie. Ami pedig akkor is kihívás, ha egyébként szövegíró vagy.

Hallhattunk feltámadásokról, nagy szerencsékről, de egy valami összekötött minden döntőst: dolgozni kell. Kreatívnak lenni, kicsit másképp nézni a dolgokat, mint mások. Külön öröm volt, hogy egy barátunk ellen is küzdhettem. A nap végére fáradtan, de boldogan és rengeteg motivációval és tudással feltöltve érkeztem.

Az Év Vállalkozója verseny arra is jó volt, hogy rengeteget tanuljak magamról és a saját vállalkozásomról. Persze, eddig is tudtam, hogy mik az erényeink, és miben kellene még fejlődnünk. Remélem, lesz még lehetőségem a saját cégünkről mesélni. Pont úgy, ahogy a verseny előtti napokban. Ugyanis bekerültünk a Debreceni Egyetem egyik hallgatójának szakdolgozatába is. És ennek a “díjnak” is nagyon nagy értéke van számunkra.

Egy hete még arról írtam, hogy milyen volt az első félév. Most már sokkal jobban foglalkoztat a második. Az Év Vállalkozója nem én vagyok. Talán soha nem is leszek. Viszont ezekkel az emberekkel egy fél napot soha máskor nem tölthettem volna el. Ezt a rengeteg tudást ilyen koncentráltan talán soha máskor nem kaphattam volna meg.

év vállalkozója podnikateľ roka