AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
party fiatalok fesztivál zene

Esettanulmány: új célcsoport egy gyógyszernek

Nem hiszünk azokban a posztokban, amikben egy cég a saját glóriáját fényesíti. Rengeteg esettanulmány olvasható, ami semmi mást nem ad, csak azt az érzést, hogy a készítője fantasztikus. Éppen ezért mi nem ilyet hoztunk, hanem egy valódi történetet arról, hogyan lehet egy új célcsoport ott, ahol nem várnánk. Az egyetlen, amit nem írhatunk le pontosan a cég és a termék neve.

Történt egyszer, hogy felkértek minket egy képzés megtartására. Nem gondoltuk, hogy esettanulmány lesz belőle. Az oktatási nap pedig váratlan fordulatot vett, elkezdtünk marketingesen gondolkodni, noha a kérés tárgyalástechnikai fejlesztésre vonatkozott. Szerencsére a cég jelenlévő ügyvezetője erre engedélyt adott és talán a végereménnyel is elégedetten távozott.

A szóban forgó terméket korábban fertőzések esetén, regenerációs céllal használták, és erre is volt felépítve a kampányuk. A célcsoport tehát azon betegekből állt, akik már egészségüket visszanyerni szeretnék, és törekednek arra, hogy újra elérjék a 100%-os állapotot. Ekkor egy kolléga megemlítette, hogy a bulizó fiatalok számára is kedvelt a készítmény, hiszen egy-egy keményebb éjszaka után a szervezetben hasonló reakciók zajlanak le. És itt borult el minden.

Miért nem ők a célcsoport?

Kérdeztük azonnal. Hiszen, nekünk egyértelmű volt, hogy a bulizó fiatalok nem szeretnének holtidőket, hanem ki akarják élvezni a party minden percét minden nap. Erre a 40-es, 50-es éveikben járó döntéshozók és marketingesek természetesen nem gondoltak. Elkezdtük analizálni, hogy vajon szakmailag ez megalapozott lehet-e? Ebben természetesen nem a miénk volt a döntő szó. Megszületett az igen, és elkezdtünk közösen azon gondolkozni, hogyan lehet ebből üzlet.

party fiatalok fesztivál zene

Mindenkinél van!

Végül arra jutottunk, hogy ha ez igaz – és a szakmai konszenzus már megvolt – akkor valami nagyon jót találtak/találtunk. Megkerestük az új célcsoporthoz illeszkedő szlogent, miszerint minden fesztiválozó hátizsákjában van a termékből. Egyszerre sikerült számukra ezzel közösségi élményt adni, elvégre nem csak nekem van szükségem egy kis segítségre a folyamatos bulizáshoz, és megmutatni, hogy nem ciki, mert a probléma másokat is érint. Megszületett tehát az ötlet és elindult a kommunikáció egy új célcsoport felé.

A további eredményekről nem tudunk beszámolni, hiszen ezek üzleti titkok. Bízunk benne, hogy ezt megérted, hiszen ha Te esettanulmány leszel, nem biztos, hogy a pénzügyi adataidat is szívesen megosztanád. Lehet, hogy óriásit robbant a kampány, és az is lehet, hogy csak 1-2%-ot tesznek hozzá a cég idei eredményéhez. Viszonyításképp: lehet, hogy az az 1-2% is tízezer eurókban mérhető. Ezt csak a vállalkozás vezetője tudja. Minden esetre az én vállalkozásomban, a Tiédben és mindenkiében vannak ki nem használt lehetőségek.

Ha ezt a bejegyzést elolvastad idáig, és az esettanulmány is tetszett, a köszöneten túl még egy valamivel tartozunk Neked. Ha írsz egy e-mailt az am@am-business.eu címre, vagy add meg adataidat itt és a  vendégünk vagy egy kávéra és egy ingyenes konzultációra. Megpróbáljuk Veled együtt gondolkodva megtalálni az új célcsoportot a vállalkozásodnak!