AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
tesco clubcard hűségprogram kedvezmény identifikáció ügyfélélmény

Eladom magam a Tesco Clubcard kedvéért

Sokat és sokszor beszéltünk már ezen a blogon is annak a fontosságáról, hogy az ügyfeleinket tartsuk magunkhoz közel. Legtöbbször ennek az eszköze a hírlevél, de a gazdasági folyamatok hatására már a legnagyobb áruházláncok is felfedezték az ebben rejlő potenciált. Nézzük, miért működik a Tesco Clubcard (ér behelyettesíteni más lánc másik törzskártyájával) és hogyan lehet ebből Neked is plusz bevételed? 

“Békeidőben” mindenki vásárol. Boldog és gondtalan, mert nem kell azon stresszelnie, hogy belefér-e még két kifli, vagy inkább csak egy. Amikor viszont mindenhonnan a gazdaság hanyatlásáról hallunk, akkor szükség van arra, hogy a vásárlókkal is másképp kommunikáljunk. A Tesco Clubcard sem új találmány, mégis most lett fontosabb a társaság kommunikációjában. 

Tudom, ki vagy!

Ha ismerem a vásárlóimat, akkor jól tudom őket kiszolgálni – ez alaptézis. Ha pedig el tudom érni, hogy a vevőim ne csak egyszer költsenek nálam, akkor az már mindenképp nyereség. Az ügyfélszerzés költsége ugyanis nem csak egyszeri látogatást generált, hanem sokszorosan megtérülhet az újabb és újabb költésekkor. Pontosan erről szól a Tesco Clubcard is. Az óriásplakátokon és tévéreklámokban elköltött pénzt szeretnék minél többször visszakapni. Ehhez viszont a vásárlóknak ösztönzésre van szüksége. 

tesco clubcard hűségprogram kedvezmény identifikáció ügyfélélmény

Változik a kommunikáció

A Tesco Clubcard eddig is létezett. Gyűjthettél rajta pontokat, amikből olcsóbban vehettél termékeket, semmi nem változott tehát ebben. Viszont megérkeztek az akciók kizárólag kártyatulajdonosoknak. Amivel szemben korábban mindenki kedvezményes áron vásárolhatott. Most viszont ehhez már be kell lépnünk a nagy Tesco-családba. Applikációt kell letöltenünk és éles szemmel figyelnünk a boltokban is. A kis plusz odafigyelésnek viszont akár látható megtakarítás is lehet a végeredménye. A mögöttes titok viszonylag egyszerű: adok Neked kedvezőbb árakat, ha Te is lépsz felém és elindulsz az identifikáció útján. A végén pedig Tesco-vásárlóvá válsz. Hiába hirdet bármit a konkurencia, olyan szintű márkahűséget alakítok ki, hogy mindig engem válassz. Így pedig tudom biztosítani Neked az alacsony árakat. Semmi atomfizika.  

Akkor legyen Neked is kártyád?

Nem feltétlenül, de akár lehet, hogy nyerő ötlet. Képezz egy szűkebb ügyfélcsoportot, aminek az eszközét Te találod ki. Lehet ez kártya, vásárlási összeg, kapcsolat hosszúsága vagy bármi alapján. Nekik pedig a válságosabb napokban is adj jobb árat, ha valamilyen eszközzel erősíteni tudod, hogy visszatérjenek hozzád. Lehet ez egy évesre növelt előfizetés. Ha egy szolgáltatást (pl. Könyvelő) folyamatosan igénybe vesz az ügyfeled, arra vélhetően a jövőben is szüksége lesz. Viszont fizethet ő havonta (tegyük fel 10€) vagy évente (100€). Mi a különbség a kettő között? Az ár! Ugyanis a hosszútávú hűségét kedvezménnyel díjazod! Neki megéri 12 hónapot kifizetni mert olcsóbb, Neked pedig 12 hónapra biztosan eggyel több ügyfeled lesz. Ez is Tesco Clubcard, csak szolgáltatásra alkalmazva! Ha a piacon nehezedik a helyzet, több kreativitásra lesz szükséged, ezt pedig kisvállalkozóként is gyűjtheted a multiktól. Csak megfelelő módon, a saját környezetedbe ágyazva kell alkalmaznod!