AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
személyre szabott sampon vásárlói döntés pruvida ügyfélközpontúság

A személyre szabott sampon és a különleges vásárlói döntés esete

Hogyan vásárolunk sampont? Bemegyünk egy üzletbe, drogériába, és leemeljük a polcról az elsőt, ami a kezünk ügyébe akad, esetleg az akciós terméket választjuk. Vagy megnézzük, melyik termék mire jó, melyik hajtípushoz ajánlják, és aszerint döntünk, mi illik hajunkhoz leginkább. A legtöbbször így néz ki a tipikus vásárlói döntés. Pedig ez az iparág is változik és megjelent a személyre szabott sampon fogalma is. 

Kicsit marketingesebb és egyedibb, akár azt is mondhatnánk, modernebb, hiszen minden folyamata az online térben történik. Hogy mi is ez a különleges módszer? A Pruvida oldalán csakis úgy vásárolhatunk, ha előtte egy kérdőívet kitöltünk. Na, felkaptuk a fejünket, hogy ez meg mire is jó? Ha ügyesek vagyunk, nemcsak arra jövünk rá, miért jó ez, hanem a saját vállalkozásunkban is alkalmazhatjuk. További előnye, hogy egy sokkal megalapozottabb vásárlói döntés születik, tehát kisebb az esélye a megbánásnak. 

Kérdések halmaza

Természetesen nem kell minden alkalommal kitölteni a kérdőívet, a vásárlás regisztrációhoz kötött, így a mailcímünkhöz rendelt. A kérdőívben jó pár kérdésre kell válaszolni, a hajunk típusát illetően, de az életmódunkról is kérdeznek. A gyanútlan vásárlóról egy tökéletes ügyfélprofilt alakítanak ki. A kérdőív kitöltése után pedig megkapjuk a személyre, vagyis a hajunkra szóló ajánlást, az egyedi formulákból kevert csodaszert. A kizárólag nekünk kreált személyre szabott sampon vásárlása csakis így jöhet létre. Hát ilyen is lehet a vásárlás. Személyre szabott és különleges. 

személyre szabott sampon vásárlói döntés pruvida ügyfélközpontúság

Miért is jó ez?

A válasz nagyon egyszerű és logikus. A legismertebb márkák vásárlóinak száma több millió, ha nem milliárd ember lehet. Mennyi az esélye annak, hogy ennek a sok-sok embernek ugyanolyan a hajtípusa, fejbőrének érzékenysége. Statisztikailag eléggé kevés. Pont úgy, ahogy a legtöbb uniformizált termék is többé-kevésbé elégítheti csak ki a vásárló igényeit. Arra meg még kevesebb esély van, hogy bármiféle előzetes tudás nélkül eltaláljuk, melyik az a sampon, amely hozzánk a leginkább illik.  

WIN-WIN

Én, mint vásárló, fontosnak, egyedinek, különlegesnek érzem magam a vásárlás után. A személyre szabott sampon nem csak üzenetnek remek, de ügyfélélményben is, hiszen olyan terméket vettem, amit kifejezetten nekem ajánlottak, egy szakértő segített a választásban, és az, hogy a legjobbat kapom, garantált, hiszen, ha nem vagyok elégedett, többet nem vásárolok náluk. A másik oldalon pedig, minden ügyfélről egy tűpontos képet tudnak kirajzolni még azt is tudják róla, hogy hányszor sportol egy héten. És ez miért jó nekik? A buyer persona tehát tökéletes, könnyedén tudnak belőle ügyfélcsoportokat is képezni. Ez pedig megkönnyíti a visszatérő ügyfelek aktiválását, hiszen a pontos analízis alapján nagyobb eséllyel lesznek elégetettek a termékkel, amitől könnyebb lesz a következő vásárlói döntés.