AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
5 to go kávézó franchise budapest

5 to go – mi történt Romániában?

Kérsz egy kávét? Talán nem csak napi egyet. És azt tudod, hogy ez nem csak kávé? Persze, lehet arabica vagy robusta. Jöhet Brazíliából vagy Kolumbiából. De mindenekelőtt ez üzlet! Talán nem ismered a 5 to go nevét. De Te, mint vállalkozó biztosan csodálni fogod őket. Bukarestbe utazunk, mert ott valami egészen felvillanyozó történt!

Ha van egy ötleted, először a környezetedben szeretnéd kipróbálni. Utána beszélhetünk az országról és azután pedig Európáról. Radu és Lucian Bukarestből most Európáról beszél. A kávézóláncuk, a 5 to go üzletekkel rendelkezik például Párizsban, Belgiumban vagy Angliában. Most pedig Budapesten is. Otthon több, mint 400 kávézójuk van már, a piaci részesedésük pedig 49%. Egy dolgot felejtettem el: a céget csak 2015-ben alapították.

Aha, én is érzem. Ez az az érzés, amikor többet akarsz tudni, és felfedezni a siker titkát. Nem tudom megmondani, miért jobb a 5 to go, mint a versenytársai. Kávét árulnak, ami nem klasszikus bögrében van, hanem vidám papírpoharakban. Talán ennek van valami hatása? Mindenki környezettudatosabb akarna lenni? Nem hiszem. Az árainkon sincs semmilyen marketing, hiszen egyik sem 99-re végződik. Ha szeretnél valami extrát (mondjuk laktózmentes tejet) az viszont benne van az árban.

Most pedig itt van a legfontosabb pont: mindegy, mit árulnak, az érdekes a hogyan! A hangulat barátságot (tudod, a poharak!), a kollégák mosolygósak és minden teljesen egyszerű és átlátható. Ezen kívül a kávé jó, az ár-érték aránya szintén. Úgy néz ki, a kávé nem olyan fontos (persze, amíg finom), a hangulat viszont döntő faktor. Biztos vagyok benne, hogy ha kávézóba megyünk, nem inni szeretnénk valamit. Új impulzusokra van ilyenkor szükségünk. A 5 to go pedig ezt az érzést adhatja meg. Van egy kávém jó árért, ami remek, mert a világ és az életem is varázslatos. Talán épp ezért. Ha pedig megvan ez az érzésem, akkor holnap is itt veszem meg a kávémat.

5 to go kávézó franchise budapest