AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
virtuózok tehetség dunatv komolyzene virtuózi talent jednotka vážna hudba

Virtuózok – miért működik a show?

Komolyzene. Mi az első gondolatod? Pozitív? Vagy inkább azt érzed, ez valaki másnak szól? Vennél jegyet ilyen koncertekre? Nem probléma, ha nem. Ma megpróbáljuk felfedezni, miért népszerű ez a műsor. A magyarországi siker egy dolog, de most már a második évadot nézhetjük Szlovákiában is. A Virtuózok V4 és minden, ami mögötte van!

Minden 2014-ben kezdődött. Abban az időszakban, amikor minden adónak volt tehetségkutatója. Viszont közülük egynek sem volt a témája a komolyzene. Az első évad gyerekekkel indult és óriási siker lett.

De miért? Gyerekeket láthattunk. Ahogyan pedig Te is tudod, gyerekkel mindent el lehet adni! Főleg, ha a gyerekek tehetségesek! Az első faktor megvan, de hogyan tovább? A műsornak szüksége volt egy zsűrire hiteles szakértőkkel, akik egyszerűen tudták a zenét megértetni másokkal. Mert a tévénézők semmit sem tudnak Mozartról vagy Beethovenről. Arról pedig még kevesebbet, hogyan is kell a hegedűnek vagy fuvolának megszólalnia. Zenészek, énekesnő, karmester és zenetörténész került a csapatba. Mind világhírűek a maguk területén. Végül pedig kellett egy show, ami érdekli az embereket.

2020-ban a producerek úgy gondolták, ha működik Magyarországon, próbára kell tenniük a műsort más országokban is, és kiírták a Virtuózok V4+ szériáját. Magyarországon kívül részt vett Csehország, Lengyelország, Szlovákia és Szerbia. Minden ország saját győztessel. A zsűriben pedig szuperdöntnökként Placido Domingóval. A mese pedig sikeres volt ezekben az országokban is. 2021-ben már a második évad van adásban.

A fő kérdés továbbra is: miért? Nagyon egyszerű. Ha tehetséges emberek vannak körülötted, akiket jól menedzselsz és a megfelelő közönség elé tárod a tudásukat, sikert aratsz. A Virtuózok sales, marketing és HR. Pont úgy, mint a Te céged. Ha pedig más szempontból tekintünk rá: itt a recept, hogyan lehetsz sikeres más országokban. Ha a terveid között szerepel a külpiacra lépés, akkor most pénteken nézd a Duna műsorát. Nem csak jó zenét fogsz hallani, hanem vállalkozóként is tanulni fogsz!

virtuózok tehetség dunatv komolyzene virtuózi talent jednotka vážna hudba