AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
carlseberg valószínűleg reklám

Valószínűleg a legjobb reklám

Ritkán foglalkozunk dohányáruval vagy alkohollal. Ez esetben kivételt teszünk, ugyanis az ötlet, amit meg akarunk Veled osztani zseniális. Még akkor is, ha alkoholt reklámoz. Biztosan Te is láttad, és reméljük, Benned is nyomot hagyott. Ha esetleg mégsem, akkor még nem késő. A mai naptól fogva egészen biztosan mást jelent majd Neked is a márka: Carlsberg.

Valahogy a sörgyártóknak mindig vannak jó ötleteik. Németországban, Magyarországon és Angliában is ott vannak a legötletetesebbek között. Talán az kényszeríti rá őket, hogy a sört (majdnem) mindenki szereti. Talán az, hogy rengeteg a hasonló minőségű és karakterű ital, és ezek közül kell kitűnni valahogy. Mindenesetre, ha egyszer marketingest keresel, jó ajánlólevél lehet, ha dolgozott már sörgyárnak. Csak a rend kedvéért, a Carlsberg sörgyárat 1847-ben alapították Dániában. Számodra talán leginkább a Carlsberg, a Holstein és a Tuborg márkák miatt ismert, és egyébként semmi érdekes. Ha az ember nem sörkedvelő, akkor semmi további extra.

Valószínűleg

Mégis, 1973-ban csináltak valami olyat, amitől mégis érdekesebbek a többi sörgyárnál, alkottak egy szlogent. Probably the best beer in the world – Valószínűleg a világ legjobb söre. Semmi extra, gondolhatnánk. Másrészt, benne van, hogy ők a legjobbak. Mégsem mondhatom ki magamról, hogy én vagyok a legjobb! Nem is tették, elébiggyesztették, hogy valószínűleg. Egy olyan töltelékszót, amit valószínűleg senki nem jegyez meg. Agyunk ugyanis egyszerűsít. Mire a boltban a sörös pulthoz érsz, már csak arra emlékszel, hogy a Carlsberg a legjobb sör a világon. Ugye, mekkora ötlet? Persze nem azt mondom, hogy holnaptól legyél Te valószínűleg a legjobb vízvezetékszerelő, fénymásoló, fodrász, stb. Csak gondolkozz ilyen fejjel is! Sokszor a legegyszerűbb megoldás a legjobb.

carlseberg valószínűleg reklám

Utóélete

A kampány megszületett, nagyon jól ment. Köszönhetően ennek elég szép kort ért meg, 2019-ben nyugdíjazták, 46 év után! Ez alatt a hosszú idő alatt készültek “leágazásai is”, mint a szingapúr Carlsberg Sky Tower szlogenje (“valószínűleg a legjobb kilátás a világon”). Azonban eljött a váltás ideje, mégpedig azért, mert megváltozott a receptúra. Az új szlogen pedig kénytelen-kelletlen követte a nagy elődöt. Mindössze egy nem szócskával tér el. Mivel meg kellett változtatni a receptet így már valószínűleg nem a világ legjobb söre, ezért megváltoztattuk. Ellenkezik, picit magyaráz és remekül működik. Mert mindenki a régire asszociál. Tölthetek egy pohár sört? Carlsberget, ugye?