AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
kezdet kezdés am business marketing vállalkozás vállalkozásfejlesztés

Valami újba kezdeni, avagy a lehető legjobb kezdet

Minden kezdet nehéz és minden út az első lépéssel kezdődik. A saját komfortzónánkban ismerünk minden részletet és ez kényelmes. De ahogy mondják a nagy dolgok ezen a zónán kívül történnek. Hogyan tudod ezt a folyamatot egyszerűsíteni? 

“Mikor elengedem, aki vagyok, azzá válok, aki lehetnék.” – mondta Lao-Ce. Nem volt vállalkozó, a szavai mégis működhetnek iránytűként. Az új kezdet mindig azt jelenti, hogy van egy terved vagy célod. Legjobb, ha mindkettő. Ezeknél is fontosabb viszont a kellő türelem. Ugyanis bármilyen projektbe is kezdesz, valószínűleg lassabban haladsz majd, mint az elvárásaid.  

Normál körülmények között 10 évre van szükséged, hogy eljuttasd a cégedet abba a formába, ahogy először megtervezted. A kezdet nem könnyű, főleg amiatt, hogy óriási motivációnk van. Természetesen. De a motivációnk miatt minden nagyon gyorsan szeretnénk csinálni és nem koncentrálunk a részletekre. Tehát az út nem csak hosszú lesz, hanem drága is. Ekkor mindent hatékonyan, olcsón és gyorsan szeretnénk. Ahogy pedig tudjuk mindegyiket nem kaphatjuk meg egyszerre.  

A kezdet mindig lehetőség de kockázat is. Ha úgy döntesz, vállalkozni fogsz, mindenki azt mondja majd, megőrültél. Csupán azért, mert nálunk ennek nincs olyan hagyománya, mint például Amerikában. Egyszerűen félünk az ismeretlentől. De ellene csak úgy harcolhatsz, ha bebizonyítod, hogy a terveid működnek.  

A kezdet az az időszak, amikor a legkreatívabb vagy. Természetes oka van: nem engedheted meg magadnak, hogy megvegyél mindent, amire szükséged van. Más utakat kell keresned, ez pedig jó hatással van a vállalkozásodra. Ebben az időszakban sokat tanulsz és sok tulajdonságodat fejlesztheted különböző területeken. Tehát mondhatjuk, hogy a végén biztosan nyersz. Ennek van személyes és anyagi oldal. Az arányt köztünk pedig nem tudja senki. Ha szeretnél elkezdeni valami újat, a legjobb időpont ma van. Mert a kész projekt sokkal jobb, mint a tökéletes.  

kezdet kezdés am business marketing vállalkozás vállalkozásfejlesztés