AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
podcast

Vágj elé! Segíthet Neked egy podcast?

A világon egyre több podcast üzemel. Rengeteg témában találkozunk velük, és Közép-Kelet-Európában is egyre népszerűbbek. Létezik természetesen hír- és vélemény csatorna, elemzik a sportvilág és a tőzsdék eseményeit is. Azonban elérhető többféle kulturális, vagy akár szubkulturális szolgáltató is. Hogyan kerülhet ebbe a körbe a saját vállalkozásod? Kiderítettük.

Pozsonyi Podcast

A közelmúltban elindult a Pozsonyi Podcast közéleti csatorna, felvidéki magyar témákkal. A Denník N gondozásában készülő műsorok egyelőre még csak havi rendszerességgel jelentkeznek. Írásunk apropóját is ez adja, ugyanis minket is gondolkodásra sarkallt a kezdeményezés. Egy korábbi videónkban már foglalkoztunk azzal, hogy miért kellhet Neked videó, most nézzük, mit tud a podcastt!

Úton, útfélen

Ha szeretnél az ügyfeleiddel lenni akkor is, amikor autóznak, vagy edzenek, akkor egy jó ötlet lehet. Ugyanakkor fontos az is, hogy az ügyfeleid használják ezt a csatornát. Mert hiba készítesz kiváló tartalmakat, ha számukra idegen közegben próbálod eljuttatni. Ahogy a videónál, itt is fontos, hogy önazonos tudj maradni és ne érezd magad kényelmetlenül. Egy podcast kiváló lehetőség arra, hogy tudass az ügyfeleiddel a szakmádhoz kapcsolódó információkat. Mi, marketingesként a legújabb trendekkel, egyszerű és hatásos praktikákkal tudnánk megtölteni. Olyanokkal, ami érdekelhet Téged, ha a marketing iránt érdeklődsz. Ha kampányok eredményeit sorolnánk, akkor viszont biztosan nem hallgatna senki. Neked is ilyen témákkal kell megtöltened a podcastedet. Rádiós vagy ugyanis, nincsen lehetőség semmilyen vizuális segítségre, csak a hangodra. Készíthetsz mini interjúkat is az ügyfeleiddel, akik elmondják, mire használják a termékedet és hogyan segíti az életüket.

podcast

Hogyan vágj bele?

Ha meghoztuk a kedvedet, csak pár dologra lesz szükséged a kezdéshez. Fogj hozzá összeírni legalább öt nagyobb témát, aminek szentelsz egy-egy adást. Legyen mindig öt előre megtervezett témád, hogy bármihez tudj nyúlni és soha ne kelljen kapkodnod. Ezeket a témákat is dolgozd ki egy forgatókönyv szerint, hogy folyamatosan ellenőrizni tudd, hogyan haladsz. Szerencsére körülveheted magadat papírokkal, jegyzetekkel, mert senki sem fog látni. A lényeg, hogy folyamatosan maradj informatív és érdekes. Nem baj, ha ehhez segédeszközöket kell igénybe venned. Ezek a személyi feltételek. A tárgyiak pedig még ennél is egyszerűbbek. Nem kell hozzá más, csak egy telefon és egy mikrofonos fülhallgató. Ezzel a technikai felszereltséggel máris kész vagy arra, hogy elkezd a rögzítést. De csak akkor, ha az ügyfeleid biztosan Rád találnak majd.

Konkurencia?

Vélhetően kevesen rendelkeznek saját podcasttel az iparágadban, ezért nagyon jó esélyed van arra, hogy első legyél. Ugyanakkor a formátumod nagyon könnyen másolható. Nincs jogvédelem, és nincsen kizárólagosság. Más részről viszont egy szakértőtől mindig sokkal szívesebben vesszük a tanácsokat, és vásárolunk, mert ő ért hozzá. Akkor, adás indul?