AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
usa-szlovákia usa-slovensko hoki jégkorong hokej

USA-Szlovákia: több, mint hokimeccs

Szerda reggel a szlovák jégkorongozók legyőzték az USA-t. Ez azt jelenti, hogy az elődöntőben játszhatnak. Az USA egyike a legjobb csapatoknak, igazi nagyhatalom. A végén mégis Szlovákia nyert, ez a történet pedig Neked, mint vállalkozónak is tanulságos lehet. Következik most az USA-Szlovákia egy másik megközelítésből.

A szlovákoknak problémái voltak a csoportkörben. Kikaptak a svédektől és a finnektől is, csak Lettországot sikerült legyőzniük. A kezdés elég távol volt az ideálistól, csak a szabályoknak köszönhetően folytathatták. Majd a Németország elleni mérkőzésen nagyszerű győzelmet arattak. Ez teremtette meg az esélyt az USA-Szlovákia meccsre a negyeddöntőben. A szakértők és a szurkolók szerint viszont itt már nem volt valós esélyük. A mérkőzésen is, az utolsó percig a feladat túl nagynak tűnt. Majd érkezett Marek Hrivík és egy nagyon fontos gólt ütött. Esélyt kaptak a hosszabbításra és a büntetőkre. A végén pedig csak Marek Cehlárik lőtt gólt, így Szlovákia készülhet az elődöntőre, az amerikaiak pedig utazhatnak haza.

Ez lehetne a Te vállalkozásod története is. Amikor elkezdted, senki nem adott Neked nagy esélyt, de ez természetes. Például az elején a mi családunkban is voltak olyanok, akik szerint sosem leszünk sikeresek. Ha ma megnyernénk egy tendert a Slovnaftnál, akkor is ellenünk szólnának az esélyek! De esélyünk van, a fontos pedig az, mit kezdünk vele! Éppen ezért példa egy vállalkozónak az USA-Szlovákia meccs. Ha nem hiszel abban, hogy a legjobbak közé érhetsz, miért dolgozol? Minden nap új lehetőség, de csak akkor, ha van terved, hogyan használod ki. Ha pedig megváltoztatnád az életedet akár az utolsó lehetőségnél (de reméljük, előbb) mentális erőre lesz szükséged.

Hiszek abban, hogy a nagy dolgok fejben indulnak el. Ha valamit el tudsz képzelni, akkor azt létre is tudod hozni. De ehhez nagyon erős hitre lesz szükséged. Benned is ott rejtőzik egy Hrivík vagy Cehlárik, akik most nemzeti hősök, amiért változtattak a történelem folyásán. A Te történeted is úgy íródik, ahogyan Te formálod. Tehát Te is lehetsz sztár!

usa-szlovákia usa-slovensko hoki jégkorong hokej