d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
torkos csütörtök lengyelország

Torkos csütörtök után, előtt

Tegnap Európa nagy része tolongott a torkos csütörtök miatt. Mindenki szeretett volna hozzáférni a lehető legnagyobb falánksághoz, a lehető legkisebb áron. Sokan akár fagyban ácsorogtak órákat, hogy jó üzletet kössenek. A kérdés csak az, hogy mivel érheted el, hogy a Te bizniszedben minden nap torkos csütörtök legyen?

Amikor belefogsz egy üzletbe nagyon fontos meghatározni, hogy kihez szólsz. Lehet ez egy széles célközönség, de akár egy kifejezetten szűk csoport is. Ezt befolyásolják piaci, politikai és szociális faktorok és szabályozások. Ha viszont ezt az első lépést elrontod, félremegy az egész vállalkozás. Ugyanis, aki mindenkihez szólni akar, az nem szól senkihez. Nincsenek mindenki számára érdekes, univerzális üzenetek. Még akkor sem, ha sima spagettitésztát árulsz. Ugyanis a 16 éves lány a szerelmét szerenté lenyűgözni egy különleges recepttel, míg a 70+-os nagymama az unokák kedvencéhez keres tésztát. Ugye, hogy teljesen más motivációi vannak a két ügyfélnek? Pedig mindenki “csak” tésztát szeretne.

Azonban ahhoz, hogy a Te ajtód előtt álljon a sor, jól kell tálalnod magad. Szükséged van arra, hogy a tömeg (a tegnap kapcsán az “éhezők hada”) figyeljen Rád. Legyél annyira érdekes, hogy áttörd a közömbösségüket. Emellett jó üzletet kell ajánlanod. Akkor is, ha ez egy drága termék (3 napig Apple iPhone-ra várakozni, ugye?), ugyanis nem ez számít. Ezzel megnyerted a célközönség egyik csoportját. Biztonságosnak kell lennie, hiszen ki akarna telefont, amelyik nem működik, vagy folyamatosan baj van vele? Néhány innovátor, de az emberek biztonságkereső fele biztosan nem. A stabilitás tehát megnyeri Neked a célpiac másik felét. 

És nagyjából ennyi: a tömeg figyelmes és a jó ajánlat (akár innen, akár onnan közelítve) eladja a termékedet vagy szolgáltatásodat. A kulcs abban van, hogy jól szólj azokhoz, akiknek a pénzére pályázol. Ez független országtól, kultúrától és szektortól, mert mindenhol igaz. Akkor pedig, ha fennt tudod tartani a tömeg figyelmét, akkor a Te vállalkozásodnak minden nap torkos csütörtök lesz. Még akkor is, ha nem csökkented az áraidat.

torkos csütörtök lengyelország