AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
récsei noémi

Récsei Noémi: „A hitelesség, a felkészültség és a műveltség sosem jelent hátrányt egy-egy arculat kiépítésében”

Récsei Noémi televíziós és a rádiós műsorvezető, újságíró, a „Récsei Noémi önálló beszélgetőestjei” kezdeményezés megálmodója. Noémivel leginkább saját márka építésről, motivációról és még sok egyéb érdekességről beszélgettünk.

Vissza tudod idézni, hogy hogyan pattant ki az ötlet a fejéből, hogy saját márka építésébe kezdj? 
Récsei Noémi: Részemről a saját márka kiépítése nem volt tudatos vállalkozás. Néhány évvel ezelőtt, társadalmi igényre reagálván alakítottam ki a beszégetőestes profilomat, ami kapcsán csak később tudatosítottam, hogy akár önálló márkaként is megállná a helyét. A szlovákiai magyar közegre hatványozottan érvényes, hogy a piacképes márkának rendkívül ütőképesnek kell lennie. Idővel fog kiderülni, vajon az én ötletem mennyire időtálló, versenyképes és egyedi.

Honnan nyered a motivációt, inspirációt?
Récsei Noémi: Az inspiráció és a motiváció mindig a lábunk előtt hever. Érdeklődőnek és érzékenynek kell lennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a hajtóerőnket. Őszintén bevallom: gyakran kénytelen vagyok harcolni a digitális szmog ellen, nehezen tudom magam mentesíteni az okoseszközök alól, holott belátom, az én esetemben ezek a kütyük hátráltatják a kreativitást, az inspirációt és a motivációt.

Szerinted mik azok a lépések amiket a saját márka építésénél mindenképpen be kell tartani?
Récsei Noémi: A legfontosabb aranyszabály, amely működésbe képes hozni a rendszert, az a hitelesség.

Hogyan néz ki egy átlagos napod? Hol mennyit vagy? Hogyan osztod be az időd? 
Récsei Noémi: A médiában való aktív szereplés nagyfokú felkészültséget igényel: legyen szó TV- vagy rádióadásról, újságírásról. A napomat mindig annak fényében alakítom, hogy mi van betervezve adott napra. A világjárvány kissé átírta a hétköznapjaimat, de igyekszem maradéktalanul helytállni egy-egy szerepkörben. Ami pedig az időbeosztást, a szabadidőt és a művelődést illeti, Dragomán Györgyöt szeretném idézni: „Nem lehet olyan életünk, hogy ne legyen napi fél óránk olvasni. Ha olyan az életünk, akkor nem érdemes élni. Ennyinek kell lenni.” 

récsei noémi
récsei noémi

Mi okozza számodra a legnagyobb kihívást a munkád során?
Récsei Noémi: A legnagyobb kihívást egyértelműen a szórt figyelem felszámolása, illetve a digitális tényezők mellőzése okozza. Kisebb-nagyobb sikerrel igyeszem tudatosan alakítani az időbeosztásomat, a hétköznapjaimat. 

Volt már olyan, hogy úgy érezted, nem akarod folytatni amit csinálsz? Ha igen, mit tettél ekkor?
Récsei Noémi: Szerencsés vagyok, hogy ilyen jellegű kutyaszorítóba még sosem kerültem. Ha kerülnék, akkor igyekeznék úgy alakítani a körülményeket, hogy valamilyen módon megtaláljam a szakmai belső békémet. Ahogy minden életút izgalommal, olykor csalódásokkal és sikerekkel teli, úgy az enyém is tartogat számos meglepetést, kihívást. Minden más hozzáállás kérdése. 

Mit tanácsolsz annak, aki saját márka építésébe szeretne fogni?
Récsei Noémi: Nincs erre általános recept, azt hiszem, szakterületenként változik egy-egy elem. Abban viszont biztos vagyok, hogy a hitelesség, a felkészültség és a műveltség sosem jelent hátrányt egy-egy arculat kiépítésében.