AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
qr-kód érintésmentes technika

(QR-kód)old be!

Minél többet lát az ember a világból, annál több turpisságot leshet el. Minden ország kicsit más, mindenhol mások a módszerek, szokások. Ha utazunk, figyeljünk az izgalmas megoldásokra is. Így egy-egy kiruccanás során nem csak pihenhetünk, de szakmailag is fejlődhetünk és olyan ötleteket, megoldásokat vihetünk haza, melyek segíthetnek fellendíteni a vállalkozásunkat. akár egy útszéli boltban látott qr-kód is lehet ilyen!

Spanyolország bekódolja

A legutóbb Spanyolországban járva figyeltem fel arra, hogy az ottaniak mennyivel többet, és mennyivel jobban használják a QR-kódot, mint itt felénk az emberek. Nem csak nevezetességeknél, múzeumban volt megtalálható ez a futurisztikusan kinéző sok-sok kis négyzetből álló nagyobb négyzet, hanem például az éttermek is így oldották meg az étlap kérdését. Egy QR-kód az asztal közepére, vagy épp az ajtóra ragasztva. A vendég beolvassa és már nézegetheti is a menüt, fotókkal, plusz infókkal ellátva, ráadásul a nyelv is könnyen váltható így. Nincs nyomtatási költség, környezetkímélő és a pandémia szempontjából is előnyös, ugyanis nem fogdossa mindenki össze az étlapot, hanem szépen, a saját telefonjából választja ki minden éhes száj, hogy mit is szeretne enni.

Mi is az a QR-kód?

Azt hihetnénk, hogy ez valami néhány éve létező rendszer, pedig nagyon nem. Még 1994-ben fejlesztette ki a kétdimenziós vonalkódot egy japán (mily meglepő) cég. A QR egyébként az angol quick response (azaz magyarul: gyors válasz) rövidítése. Merthogy tényleg nagyon gyorsan és egyszerűen juthatunk a segítségével információkhoz. Hazájában, Japánban plakátokon, hirdetésekben is előszeretettel használják.

qr-kód érintésmentes technika

Én mire használjam?

Bármire, de komolyan! Adj a segítségével plusz tartalmat a marketing anyagaidnak, tedd rá a brossúrára, autódra, számláidra. Nem lenne hangulatos például, hogy miközben valaki a termékeiddel teli kínálatot lapozgatja, a kód segítségével be tud tenni egy kellemes kis playlistet, amit te állítottál össze, vagy rögtön meg tud nézni egy videót, meghallgathat egy podcastet? Előállítani a QR-kódot egyáltalán nem bonyolult, rengeteg ingyenes kódkészítő programot találhatunk online. Az újabb okostelefonokban pedig már automatikusan találhatunk kódolvasót, de a régiekbe is egy-két kattintás telepíteni.

Használjuk ki azt, hogy az emberek többségének szinte mindig kéznél van a telefonja. A mi csapatunk segíthet megfogalmazni, hogy milyen szöveget rejtsünk a kód alá. Hajrá! Kódolásra fel!