AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
q1 pihenés oddych

Q1, amikor pihenünk (is)

Január a kedvenc hónapom! Az első negyedév egy átlagos cég bevételének 15%-át jelenti. Tehát január és az egész Q1 nem fontos. Ezzel szemben, ez egy fantasztikus időszak, és biztos vagyok benne, hogy fontosabb, mint sokan hiszik. Először nem a vállalkozásoddal, hanem a mentális felkészüléssel kell kezdened, ha sikeres évet akarsz. Tehát milyen lesz ez a három hónap?

Ha figyelmesen számolunk ez egy rövid időszak. Az első hét eredménytelen lesz. Senki sem dolgozik, ha Te mégis akkor az ügyfeleid lesznek még szabadágon. Úgy látszik, január 10-ig semmi érdekeset nem tudsz tenni. Vagy végre munkában vagy, de van időd a dolgaidat átgondolni. Nincs semmilyen határidő (hiszen decemberre elvégeztél mindent), így megszervezheted az egész (új) életed!

Például számomra is nagyon érdekes. Több időt szeretnék a családommal tölteni. Persze, vannak feladataink (remélhetőleg több is, mint 2021-ben). Hatékonyabban szeretnék dolgozni, de még keresem hozzá a megfelelő módszert. Többet szeretnék tanulni (de a tréningekre, podcastokra és szaklapokra is időt kell szánni). Szeretnék legalább heti egyszer sportolni is. Mindenkinek vannak ilyen céljai, vagy álmai, de miért most fontos ez? Mert ha most nem kezded el, sohasem fogod.

Biztos vagyok benne, hogy a Q1-ben van a legtöbb időd. Tehát most tudsz új szokásokat kialakítani, amik talán Veled is maradnak. Talán hihetetlen, de van egy olyan szokás, ami megnégyszerezi az esélyét, hogy elérd a céljaidat. Ráadásul egyszerűbb, mint gondolnád. Csak egy toll és papír kell hozzá. Pszichológusok kimutatták, hogy azok, ha leírod a célodat, és látod minden nap (pl. Kitűzöd a hűtőre), akkor négyszer nagyobb az esélye, hogy eléred, mintha csak eldöntöd, mit szeretnél elérni. Mégis, ha elolvasod ezt a cikket, akkor sem fogod leírni, kivétel, ha Te vagy az aktív kisebbség. 

Egy szóval, a Q1 számos lehetőséget ad számodra. A kérdés, hogyan fogod kihasználni őket. Még 51 hét van hátra az évből, és remélhetőleg a gazdasági emelkedik majd, a munkád pedig több lesz. Ezért is fontos a kellő idő rekreációra! 

q1 pihenés oddych