AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
papírmentes marketing ügynökség ügyintézés fenntarthatóság

Papírmentes, na és?

Ha beírod a Google-ba, hogy papírmentes, közel hatvanezer találatot kapsz. Csak összevetésképpen, ha a keresőszó Jennifer Lopez, a találatok száma 216 millió. Mondjuk a képeket elnézve teljesen érthető, hogy miért. A lényeg viszont nem ez, hanem a fenntarthatóság egy kisvállalkozás szempontjából! 

Az elmúlt napokban felhívott Sinkovics EdE. Írtunk róla korábban, ezt akarta megköszönni. Én pedig rendkívül jól éreztem magamat, hogy ez neki ennyire fontos. Beszédbe elegyedtünk, és megkérdezte, hogy számunkra miért fontos vagy érdekes a környezetvédelem, a fenntarthatóság. Nem tudtam mit válaszolni, mert ilyen szemmel még sosem néztünk magunkra. Mivel sosem volt fontos, hogy rendelkezzünk valamiféle “környezetvédelmi stratégiával”. 

Papírmentes ügynökség

Számomra teljesen egyértelmű volt, hogy papírmentesek vagyunk. Egyszerűen azért, mert nincs idő (és nincs értelme) kinyomtatni minden egyes elkészült anyagot. Főleg, hogy egy-egy anyagnak több verziója is elkészülhet, mire kész a végleges. Persze, 2022-ben ezt könnyen megtehetjük. 20 évvel korábban még biztosan faxoltuk volna minden szövegünket. Mostanra viszont egy dolog maradt papíralapú, a szerződéseink. Igaz, már kerestünk megoldást erre is, hogyan tudnánk kiváltani, igaz, még nem találtuk meg. 

papírmentes marketing ügynökség ügyintézés fenntarthatóság

Sosem hittem

Nem gondoltam, hogy érdekes 2022-ben, hogy egy marketingügynökség papírmentes. Közben pedig mégis! Ugyanis EdE biztosított róla, hogy ez nagy szó, mert sokan még most is ész nélkül gyártják a papírokat. Gondoljunk csak a közigazgatásra. Nem a trendek vagy divatok miatt csináljuk így, egyszerűen csak így tűnik egyszerűnek és logikusnak. Ha meg akarom magam nyugtatni, akkor “csak” áramot fogyasztunk és közlekedünk munka közben, az erdőket legalább nem pusztítjuk.  

Lehet előny?

EdE nézőpontja viszont merőben új volt a számomra. Ugyanis az ő szemében ez nem alapvető volt, hanem egy erény. Ha pedig ő így látja, biztosan van ezzel más is. Lehet, hogy van olyan ügyfél, akit azért tudunk megszólítani, mert papírmentes ügynökség vagyunk. Mostantól fogjuk ezt kommunikálni, hiszen ez nem egy felvett póz, hanem a mindennapi valóságunk. Mégis, lehet ez akár része egy értékajánlatnak is. Ha pedig a mi gondolkodásmódunk találkozik az ügyfélével, az már csak pluszt hozhat! A Te vállalkozásodban is számos ilyen kapcsolódási pont lehet, amik számodra természetesek. Viszont, ha kommunikálod, akár lehet egy előny, ami kiemel a konkurencia tömegéből.