AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
nőnap lengyelország tüntetés

Nőnap után is próbáljunk meg egymás cipőjében járni

A hétfői nőnap után, egész héten előtérbe kerültek a nők. Az a nem, amelyiknek nagyon sok esetben még mindig nagyon durván szembe kell néznie a megkülönböztetéssel, az egyenlőtlenségekkel.  Szlovákiában a nemek közti egyenlőséget tekintve nem a legfényesebb a helyzet, azonban nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy láthassuk, vannak országok, ahol egészen komoly gondok vannak e tekintetben. Ott vannak a szomszédjaink, igen, Magyarországról, és Lengyelországról beszélek.

Fél éve vagyok Lengyelországban, és amikor idekerültem, még nem gondoltam volna, hogy milyen társadalmi eseményeknek válok részesévé. A botrányos lengyel abortusztörvényről szóló hírek bejárták a világot. Én testközelből tapasztaltam az akkori demonstrációkat, a tüntetések jelei pedig a mai napig megtalálhatóak szinte mindenhol. Március 8-án, azaz a nemeztközi nőnapon, a tüntetések is új erőre kaptak. Országszerte szerveztek megmozdulásokat, melyek során felhívták a figyelmet a nőkkel szembeni igazságtalanságokra. „Próbálj az én cipőmben járni” lett az eseménysorozat neve. Kulcsfontosságú mondat ez. Amennyiben mindannyian megpróbálnánk legalább egy kicsit beleélni magunkat a másik helyzetébe, a nők, a kliensek, a kisvállalkozók, a férfiak, a szomszéd…bárki helyzetébe sokkal megértőbbek lennénk egymással. 

És, hogy miért fontos ez az egész a vállalkozások szempontjából? Ha vállalkozol, próbálj meg néha egy kicsit belebújni a másik bőrében: az alkalmazottakéba, a versenytárséba, az ügyfélébe. Ha ez a beleélés sikeres, akkor sikerülhet megértenünk a helyzetüket, ezáltal pedig formálni a szolgáltatásainkat, termékeinket, a hozzáállásunkat, a vezetési stílusunkat. Az empátia, a másik cipőjében való járás sok mindenre megtaníthat. Amennyiben pedig tényleg jók vagyunk ebben, akkor a vállalkozásunkat is sikerre vihetjük, hiszen, ha sikerül megérteni a beosztottjainkat, könnyebben tudjuk őket motiválni. A kliensek bőrébe bújva pedig javíthatunk a kínálatunkon, hirdetési stratégiánkon, kommunikációs modellünkön és még sok-sok máson.

A kulcs a lengyel nők által is hirdetett mondatban van: „Próbálj az én cipőmben járni”. Ha ez megvan, akkor már csak néhányat kell lépnünk abban a bizonyos cipőben, hogy tuti legyen a sikerünk.

nőnap lengyelország tüntetés