d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
like facebook frissítés lájk

Nincs több lájk?!

Ugye, milyen fenyegetően hangzik? Elvész valami az életünkből, ami olyan hosszú ideje a része. Sőt, vannak akiknek ez ugyanolyan fontos, mint a levegő. A hír egy mondatban: ha oldalt üzemeltetsz a Facebookon, nem lesz több lájk, nem lesz több kedvelőd. Hogyan hat ez Rád és itt van-e már az ideje, hogy megijedj?

Alapvetően változtat az oldalak működésén a Facebook. Sőt, ha figyelmes vagy, akkor talán már észre is vetted, hogy ez megkezdődött. Aggodalomra semmi ok, a lájk is marad, csak nem úgy, és talán nem véglegesen.

Ráncfelvarrás Facebook-módra

Az oldalad elkezdett (vagy nagyon hamarosan elkezd) egy személyes oldalra hasonlítani. Lesz saját hírfolyama, ahová ugyanúgy kap javaslatokat. Szóval, mielőtt megijednél, tömören csak azt raktározd el magadban, hogy “személyiesedik” a céged oldala. Ez arra lesz alapvetően jó, hogy mondjuk a konkurenseket, vagy azokat, akik számodra példát jelentenek, egy helyen látod majd. Jó lesz ez nekünk? Hát persze! Gondold csak végig, mennyivel könnyebben tudod figyelni a konkurensek online tevékenységét! Nem kell “nyomozni”, csak felnyitni az oldalad hírfolyamát, és máris ömlenek Rád az információk!

like facebook frissítés lájk

Követ, de nem lájkol

Az oldalakat – talán nem is tudtad – lehetett eddig követni és kedvelni is. Ez utóbbi lehetőség eltűnik. Volt olyan ember, aki kedvelt, de nem követett? Most biztos azt mondod, hogy ez értelmetlen, és nincs ilyen. Nos, az általunk kezelt profilok 90%-ánál előfordul ilyen! A logikát mögötte ne kérdezd, mert nem fogunk tudni válaszolni rá. Mindenesetre, az oldalak olyanná válnak, mint az Instagram-profilok. Követed vagy nem követed őket, más út már nem marad.

És a jövő?

Nos, a jövőben a lájk szerepe tovább formálódik majd. Egyre több országban tesztelik a “lájkmentes” profilokat. Csak a profil tulajdonosa fogja tudni, hogy mennyien kedveltek egy-egy tartalmat, mások számára ez nem lesz nyilvános. Hogy miért? Mert a cél a minőségi tartalom promotálása, és az, hogy a felhasználók minél több időt töltsenek itt. Ha pedig felrakod a 563.829-ik lájkot egy táncoló birkára csak azért, mert a barátaid nevét látod, az nem értékes tartalom. Így pedig a végén még eszedbe jut máshol tölteni az idődet.

Ha a profiloddal szeretnél elérni egyre több embert, tudatos marketing mellett ez természetesen lehetséges. Ahhoz pedig, hogy a tartalmaid értékesek és érdekesek legyenek a megfelelő szöveg segít hozzá.