AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
james bond nincs idő meghalni nie je čas zomrieť

Nincs idő meghalni

Egy héttel ezelőtt jött ki a legújabb James Bond film. A címe Nincs idő meghalni, ami akár egy vállalkozói jelmondat is lehetne. Mégis, most nem egy brit kém időgazdálkodásával fogunk foglalkozni, hanem azzal, miért halhatatlan? A sikerszéria idén több, mint 65 éves! Pedig ismerjük a 007-est, a szokásait és persze a száraz Martinit. Bár előre tudjuk mi lesz a film vége, mégis megvesszük rá a jegyet. Mi lehet a titok?

Ian Fleming 1953-ban alkotta meg James Bond alakját. Mondhatjuk, hogy egy olyan történetet, ami semmi újdonságot nem tartalmazott. Adott egy sármos, intelligens kém, akinek az agya gyorsabban forog az ellenségeiénél. Mindig szerencsés az életben és a nőkkel is és egy fantasztikus csapat segíti a háttérből. De ez mind igaz a mozifilmek kémeire ugyanígy. Mit csinál Bond különlegesebben, mint a többiek?

A Nincs idő meghalni már a 25. film, és az utolsó, amelyikben Daniel Craig játssza az ügynököt. Ahogyan Craig egyedi, úgy volt különleges előtte Sean Connery vagy Pierce Brosnan is. Az ő karaktereiket is James Bondnak hívták, mégis minden színész és karakter más és más volt. Ha kicsit több időt töltünk a filmekkel, rájövünk, hogy minden korban példa akar lenni. Amikor a trend egy erős, férfias hőst kívánt, az alkotók válasza egy erőteljes Bond volt. Amióta az érzelmes férfikarakter jött divatba, hősünk is többet foglalkozik az érzelmeivel.

Az emberek mindig és mindenhol azonos kérdésekre keresnek választ. Talán ez az oka, hogy a Nincs idő meghalni siker az egész világon. Pedig Bond története egy igazi mese, a hősről, aki legyőzi a rosszfiúkat. A mozikban mi pedig elfelejthetünk mindet és kalandokat élhetünk át. A végén pedig mindig megkapjuk, amit vártunk: a jófiúk győznek. Ezt pedig szeretjük elhinni.

Nincs idő meghalni, azért sem, mert Bond soha nem hal meg. Ilyen divat soha nem fog beköszönteni. Most is csak Daniel Craig fejezete ér majd véget. Az idő pedig itt van egy úgy 007-esnek. Abban pedig biztos vagyok, hogy őt is kedvelni fogjuk mi nézők. Hogy miért? Mert ő is olyan hős lesz, amilyenek mi is szeretnénk lenni.

james bond nincs idő meghalni nie je čas zomrieť