AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
nem dolgozom helyetted nepracujem namiesto teba am business

Nem dolgozom helyetted!

Nem, ha azt hiszed, hogy egyáltalán nem akarok dolgozni, akkor nincs igazad. De pár héttel ezelőtt felhívott egy ismerősöm, volt egy furcsa beszélgetésünk, amit szeretnék Veled is osztani. Szeretem a munkámat és a napi motivációmat sem kell keresnem. De most mégis azt kellett mondanom, hogy nem dolgozom helyetted!

Egy múltbéli ismerős felhívott. Tudja, hogy marketinges vagyok, ahogy ő látja sikeresek is vagyunk. Nagyon eredményesen kezdte, azt hittem, fantasztikus vagyok. Ezután elmagyarázta, hogy mit szeretne. Egyetemen tanul, ahol egy marketinges beadandóra van szüksége. Semmi gond, segítek, természetesen ingyen, hiszen ismerjük egymást. De most szembesültem a gáttal: ő nem szeretne dolgozni, az a terve, hogy én elvégzem a munkát, ő pedig megkapja a jó értékelést.

Nem vagyok Szent András, ha az egyetemről van szó még jó példa sem, de ezt nem akartam. Nem magam miatt, hanem a kollégáim és az ügyfeleink miatt. Ez nem fair play, pedig az ügyfeleink ezt várják tőlünk.

Az, hogy nem dolgozom helyetted, nem azt jelenti, hogy nem segítek másnak. Ha a csapatunkban valaki elakad, szívesen elvégzem az ő feladatát is. Máskor ő teszi ezt az enyémmel. Ha egy ismerős vagy barát tanácsot kér, nem fogok számlát írni. De a lustaságra nem lehet megoldás az, ha kiszervezed a munkát!

Mentorként is azt látom, hogy akkor működik jól a kapcsolatunk, ha egyensúlyt találunk. Nem dolgozom helyetted és Te sem helyettem. Együtt, csapatként tudunk a legeredményesebb lenni.

Hogy a történet vége mi lett, nem tudom. Ami biztos, hogy én nem végeztem el az ő munkáját. Mondhatnám, hogy pedagógiai célzattal és erkölcsi okokból. Persze, benne van ez is. A fő indokom mégsem ez. Nem dolgozom helyetted, mert nem az én dolgom. Viszont van ennél fontosabb is: szeretném megvédeni az én ügyfeleimet is azoktól a marketingesektől, akik még az egyetemi feladatukat is lusták megcsinálni. Mert akkor a Te kampányoddal is így foglalkoznak majd!

nem dolgozom helyetted nepracujem namiesto teba am business