AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
nem akarok több ügyfelet üzleti intelligencia ügyfélélmény

Nem akarok több ügyfelet

Egy magyarországi barátom az év végéhez közeledve könyvelőt akar váltani. ebben még semmi meglepő nincsen. viszont a megszólított könyvelőirodák válaszaiban – számomra – annál inkább. hat helyről kapta vissza azt a választ, hogy „nem akarok több ügyfelet”. semmi kertelés, ez az üzenet érkezett. ha hibásnak érzed, jó helyen tapogatsz, de nézzük meg, mi vele a gond!

Logikus döntés?

Lehetséges-e, hogy egy cég nem tervez növekedni. Nehezen elképzelhető, de akár miért ne. Viszont ha körbenézünk az ország legnagyobb szolgáltatói között érdekességre fogunk bukkanni. Az ország legnagyobb olajipari (Slovnaft) és pénzügyi (Slovenská sporiteľna) cégeit vizsgálva a kép nem ezt mutatja. Ugyanis, még egyetlen benzinkútról sem küldtek el, hogy nem akarnak nekem benzint eladni. Sőt, a bank sem utasít vissza csak azért, mert már nem akar hitelezni (ha nem férek bele a profiljukba, akkor annál inkább). Tehát piacvezetőként sem engedik meg maguknak a kijelentést, hogy nem akarok több ügyfelet. Ugyanis a vállalkozásod legfontosabb „nyersanyaga” mindig az ügyfélkontakt volt és lesz. Teljesen függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet folytatsz.

nem akarok több ügyfelet üzleti intelligencia ügyfélélmény

Üzleti intelligencia

Ha nem akarok több ügyfelet, azt elérhetem úgyis, hogy ő ne engem válasszon. Mondjuk azzal, hogy a konkurenseimhez képest kiugró árat társítok azonos szolgáltatáshoz. Itt máris jó esélyem van arra, hogy az ügyfél más mellett döntsön. Az élménye így sem lesz pozitív, de semmiképp sem társítja a márkámhoz a pökhendi vagy nagyképű jelzőket. Lehet, hogy valóságtól elrugaszkodottnak tart majd, de az még mindig kisebb rossz. Ugyanis 2021. év végén, amikor még mindig paraméter a vállalkozások életében a Covid, nehezen hihető, hogy valaki ne akarna még egy klienst. Ugyanis minden egyes partner egy újabb léc abba a tutajba, amivel átkelhetünk a tengeren. 

Hol leszel öt év múlva?

Azok a cékeg, akik száméra a jelenlegi ügyfélszám a cél, elérték az üvegplafont. Ugyanis, ha holnap érkezne hozzánk 10 új ügyfél, akkor kellene ugyan egy új munkatárs is, de 10 új bevételi forrásunk is lenne ezt fedezni. A növekedés, a változás és a fejlődés ugyanis ezen az úton jár. Álszentek pedig véletlenül se legyünk, nekem tulajdonosként is magasabb lenne a bevételem, ha tízzel több ügyfelet szolgálnánk ki holnaptól. Akkor lehet, hogy a magyarországi könyvelők nem akarnak több pénzt keresni? Korántsem hiszem. Pusztán a vállalkozói kultúrában áll rosszul az a pár cég, akiket az ismerősöm megszólított. Ugyanis számukra teljesen elégséges az, hogy ma be tudják fizetni a számlákat. Nem törődnek azzal, hogy hová jutnak el mondjuk öt év múlva. Ha megtennék, akkor véltelnül sem mondanának olyat, hogy nem akarok több ügyfelet. Sokkal inkább azt keresnék, hogy milyen innovációval szolgálhatnák ki a mostani akár háromszorosát is!

Nálunk Téged is vár egy hely, mert nem fogunk visszautasítani. Legyen szó marketingről, szövegírásról, vagy pályázatokról. Ugyanis mi abban hiszünk, hogy az igényeidhez fejlődve mi is jobbak leszünk. Ha ezt a hozzáállást kerested, megtaláltad a kedvedre való marketingügynökséget!