AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
spartan race márkaszemélyiség kommnikáció

Mit mondj, hogy tuti ne működjön – Spartan Race

Természetesen a cikk nem arról szól, hogy a Spartan Race munkatársai mindent rosszul csinálnának, dehogy! Viszont felfedeztünk az ő praxisukban is olyat, amikor valami egy nagyon picit mellément. Ez jó tanulság Neked, hogy a legnagyobbakkal is megeshet, hogy nem épp úgy sül el valami, ahogyan azt tervezték. Illetve mindjárt meglátod, hogy mikor dob le egy márka egy – máshol zseniálisan működő – kommunikációs panelt. 

Mi is az a Spartan Race?

Ahhoz viszont, hogy kontextusba helyezzük magunkat, fontos tudni, hogy ki is a márka. A Spartan Race a teljesítményről szól. Ez egy olyan verseny, ahol le kell győznöd magad. Garantáltan sáros és fáradt leszel a végére, és az sem biztos, hogy sikerül végigcsinálnod. Kemény felkészülés van előtte, különben nem is érdemes belekezdeni. Ugyanakkor remek visszaigazolás az elvégzett munkádra, és arra, hogy a célokért megéri küzdeni. Elég vállalkozósan hangzik, nem igaz? Vagyis a márka személyisége egy kemény, tökös imázs, ahol mindenért tenni kell. Nincsen ajándék, nincsen ingyenebéd, az van csak, amit elérsz a saját erődből. 

spartan race márkaszemélyiség kommnikáció

A kommunikációs öngól

Ezzel az imázzsal egy dolog megy szembe nagyon durván: a megvehető kiváltságok rendszere. Ha mondjuk early bird akcióban olcsóbban tudok nevezni. Vagy ha van elsőbbségi regisztráció a többet fizetőknek. Esetleg bármi más kényelmi szolgáltatás. Csupa olyan dolog, ami más iparágakban tökéletesen működik, itt viszont a lehető legnagyobb felháborodást generálja. Hogy miért? Mert ha 10 évig kommunikálom, hogy vegetáriánus vagyok, akkor nagyon ciki összefutni valakivel egy steak house-ban. Ha A-t mondasz és B-t csinálsz, azt egyszerűen nem fogadja el a fogyasztó! 

Hogyan kerüld el?

Rengeteget beszélgetünk ügyfelekről az ő márkájukról. Milyen lenne ő? Férfi vagy nő? Milyen telefonja lenne? Akár hogyan viszonyulna a családjához? Furán hangzik, ha mondjuk térköveket gyártasz, mégis fontos kérdés. Ugyanis meg tudsz előzni ilyen lépéseket. Ahhoz viszont tudatos és átgondolt márkaépítés kell. Természetes, hogy vehetsz át másoktól jól működő modelleket. Viszont csak abban az esetben, ha ezt tudod lokalizálni is. Senki nem fog tudni azzal a módszerrel sikert aratni, amit egy az egyben átvesz mondjuk Dubaiból vagy Szingapúrból! 

Ha még nincs meg a márkád személyisége, vagy szeretnél hozzárendelni egy igazán ütős kommunikációs tervet, vedd fel velünk a kapcsolatot! Még az idén el tudjuk indítani az építkezést!