d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
innováció fejlődés fejlesztés

Mit jelent Neked az innováció?

Ez a cikk egy nagyon lehangoló megállapítással indul: már mindent feltaláltak. Mégis, az innováció napjaink egyik legfontosabb kérdése és legnagyobb értéke. Olyan dolog, amivel minden vállalkozásnak foglalkoznia kell. A célom tehát most sem az, hogy elvegyem tőle a kedvedet, sokkal inkább, hogy rávilágítsak egy olyan nézőpontra, amit talán eddig nem vettél észre.

Már minden izgalmasat feltaláltak. Nem fogod már felfedezni a kereket, a kamatot vagy a műholdakat. Ez ugyanis mind rendelkezésre áll. Viszont az innováció mégis számos lehetőséget tart a Te vállalkozásod előtt is. Ha belegondolsz, amíg a cikk végére érsz, új találmányok és megoldások jelennek meg a világon. Elég, ha arra gondolsz, naponta hány startup alakul és hány új applikációt fejlesztenek.

Másképp

Mivel már minden dolgot feltaláltak, maradnak a kombinációk. Az innováció ugyanis a mi világunkban már a megfelelő dolgok kombinációját jelenti. Ha csak a koronavírus elleni vakcinára gondolsz, ott is egy olyan technológiát alkalmaztak, ami már rendelkezésre állt, egy olyan tudással, ami szintén! Ha a saját témámra szűkítem a dolgot: az online marketingbe is számos olyan megoldás szivárog át, amit már offline korábban teszteltünk. Csak az változik, hogy az óriásplakátokból üzenőfalak lettek, a tévéreklámokból meg sztorik. Az alapanyag, a marketinges tudás itt is rendelkezésre állt, ezt kellett egy újfajta, közösségi médiás látásmóddal elegyíteni. A végeredményt pedig azonnal látod, ha a telefonodért nyúlsz.

innováció fejlődés fejlesztés

Inspiráció

A fejlődésnek mindig kell egy katalaizátor, ami elindítja azt a bizonyos gondolatot. Sokszor az innováció nem onnan érkezik, ahonnan várnád. Bár a Forma 1 megoldásai megjelennek az utcai autókban, mégsincs állítható hátsó szárny egyikünk autóján sem. A vllág ugyanis már úgy működik, hogy minden mindenre hat. A könyvelő kaphat ötleteket a péktől, a pénzügyi tanácsadó a kozmetikustól és az autószerelő az ügyvédtől. Ugyanis mindannyian ügyfelekkel foglalkozunk, mégha a szolgáltatás más és más is. Attól, hogy valaki egy másik területen dolgozik, válhat a példaképeddé, lehet számodra egy sorvezető, és hathat a vállalkozásod fejlődésére, akár észrevétlenül is.

Outside the box

A korlátok a fejünkben vannak. Korábban írtam már Csatos Erikáról, aki Kecskeméten igazodik a világ legjobbjaihoz. De ugyanezt megfigyelheted Frei Tamásnál vagy akár Leo Hillingernél is. A lényeg, hogy olyan döntéseket kell hoznod, amik nem kényelmesek. A válaszok nem lesznek magától értetődőek, és persze sokan lesznek, akik szerint eleve bolondság amibe belekezdtél. Nekik is lehet igazuk, de a dobozon belüli megszokott gondolkodással nem tudsz innovatív lenni. Nem tudsz az ügyfeleidnek többletet és extra élményt nyújtani, így pedig csak egy leszel a sok közül. A tanácsom tehát az, hogy engedd magad meglepni. Legyél merész és engedd, hogy az inspiráció eluralkodjon rajtad, akár a legváratlanabb pillanatokban is.