d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
mit csinálsz öt év múlva čo budeš robiť o päť rokov

Mit csinálsz öt év múlva?

Pár héttel ezelőtt konzultáción voltam az egyik ügyfelünknél. A jövőről beszélgettünk. Érdekes tapasztalat volt, mert úgy látom, hogy sok vállalkozó és vállalkozás egyátalán nem gondolkozik a jövőjéről. Vagy csak pontos tervei nincsenek. Azt hiszem, most viszont picit meg kell álljunk, hogy átgondoljuk, miért fontos ez. A legfontosabb pedig, mi lesz Veled? Mit csinálsz öt év múlva?

Először is el kell mondjam Neked, hogyan néz ki egy konzultáció. A barátaim szerint ez egy beszélgetés az ügyféllel, ahol a végén én hazaviszek némi pénzt. Lehet, hogy így néz ki, de a valóság azért összetettebb. Ha ebben a formában dolgozunk együtt, a cél, hogy a Te vállalkozásod jobbá váljon. Lehet ez marketing, kommunikáció vagy akár stratégia is. De akár mindezek kombinációja is elképzelhető. Azért hasznos, mert Te egész nap benne vagy a cégben, Neked minden egyértelmű, viszont ha valaki külső szemmel nézi, egészen mást lát, más kérdéseket tesz fel. A fő pedig ez. A mi oldalunkról szinte mindig kérdések jönnek, mert a válaszokat csak Te tudod.
Mit csinálsz öt év múlva? Ez az egyik legfontosabb kérdés lehet. Az ügyfelünk felvázolt egy jövőképet a mi cégünkről és rólam, ami akár igaz is lehet. A meglepő, hogy az ő elképzelése és az enyém mennyire közel voltak egymáshoz. De ez nem annyira fontos. Szerintem sokat kell beszélgetnünk a jövőről, mert a mostani eredményeink azt mutatják meg, hogy a múltban mennyire jól gondolkoztunk. Nézted már a tervezést ilyen szemmel?

A konzultációkon mindig az az első kérdésem: hogy vagy? Az utolsó pedig, hogy mit adott Neked ez az alkalom? A múlttal kezdünk és a jövővel zárunk. Én pedig akkor vagyok büszke és elégedett, ha a jövődet pozitív irányba tudjuk befolyásolni. Elvégre ezért jössz konzultációra. Viszont ez nem egyirányú utca. Az üléseken én is tanulok és új dolgokat kapok. Például ha a jövőről beszégletünk vagy megkérdezed tőlem: mit csinálsz öt év múlva? Rájöttem, hogy ezzel egy tanácsot is kaptam, tehát jó esetben mindketten profitáltunk. Azt gondolom, ez alapján az a konzultáció mindenképp eredményes volt. Az ő oldalán is. Találtunk néhány dolgot, ami pozitívan befolyásolja majd a bevételét. Már másnaptól.

mit csinálsz öt év múlva čo budeš robiť o päť rokov