AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
ferrero rocher újdonság novinka célpiac cielová skupina

Mikor lesz megkóstolható az új Ferrero Rocher?

Biztos vagyok benne, hogy szerinted nem járok bevásárolni. Mert ha járnék, akkor tudnám, hogy a Ferrero Rocher nálunk Magyarországon és Szlovákiában is kapható. Nos, igazad van, de olyan termékről beszélek, amit még nem ismerünk. mai kérdésünk pedig: mikor érjük utol Nyugat-Európát?

2021-től a Ferrero Rocher táblás csokikat is értékesít. Ez azt jelenti, hogy új kreációkat ismerhetünk meg, de nem mindenhol. Új piacot nyitnak, de régi recepttel. Édes és ízletes golyócskáikat ugyanis mindenki ismeri. Akkor mi is történt? Egy régi terméknek kerestek új formát. Biztos vagyok benne, hogy fantasztikus siker lesz majd. Ezt a jelenséget egyszerűen retargetingnek hívják, amikor a termékednek keresel egy új piacot. A cégek gyakran teszik ezt, ugyanis minden termék kaphat új látásmódot és új kommunikációt. Ha kávézót üzemeltetsz, az elviteles kávé lehet az új piacod. Azonos termék, de más célcsoportnak.

A másik, amire taníthat minket a Ferrero Rocher a piacszegmentálás. Ez azt jelenti hogy a temékedet először csak a kulcspiacokon értékesíted. Ezt követően jönnek a másodosztályú piacok, majd a fennmaradó piacok. A piacot tehát nem egységként kezelik, hanem részekre osztják, korábban pedig nem árultam el, hogy a termék nem mindenkinek lesz elérhető. Az első körben csak Olaszországban (a Ferrero hazájában), Németországban, Oroszországban, Ausztriában, Franciaországban, Lengyelországban, Belgiumban, Hollandiában, az Egyesült Királyságban és Luxemburgban kerül a boltokba. Ezután 2022-től Spanyolországban és az Egyesült Államokban. Tehát nekünk Magyarországon és Szlovákiában semmi. Kicsi és lényegtelen piac vagyunk. Ha megkóstolnánk ezt az újdonságot utaznunk kell vagy várnunk.

De van még egy fontos kérdés: hány évvel vagyunk Nyugat-Európa mögött? Ez pedig nem csak a csokiról szól, más dolgokra is várnunk kell. Nem diktáljuk a trendeket, hanem követjük őket. Viszont ez is lehet előny a vállalkozásodnak: ha tudod, mi a menő most Ausztriában, tudod milyen lesz a piacod 3 vagy 5 (és reméljük nem több) év múlva. Addig pedig megkóstolhatod a Ferrero Rocher újdonságát, de csak külföldön.

ferrero rocher újdonság novinka célpiac cielová skupina