AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
szlovák cégalapítás könyvelés mufis

Mikor jó a szlovák cégalapítás

A szlovák cégalapítás a magyar vállalkozók egyik módszere a terjeszkedésre, de csak ha elkerülik a buktatókat.

Az elmúlt években számtalan magyarországi vállalkozás indult új piacok felé szlovák céggel. Akik sikeresek, azok örülnek a szlovák adórendszer előnyeinek, a magyar rendszerhez képest átláthatóbb bürokráciának.

Azonban mielőtt szlovák céget alapít, vagy vásárol magának valaki, aki nem jártas a szlovák vállalkozások működésében, annak érdemes átgondolnia az alábbiakat.

szlovák cégalapítás könyvelés mufis

Három tipp, kinek ideális a szlovák cég?

  1. Terjeszkedni szeretne a szlovák piacra (A szlovák ügyfeleket adózási szempontból egyszerűbb kiszolgálni szlovák cégből, és a szlovák vásárlók bizalma is nagyobb lehet például egy szlovák tulajdonú webáruház felé)
  2. A cseh piac Szlovákiából már csak karnyújtásnyira van
  3. EU-s vagy harmadik országokban működő cégeknek szolgáltat, vagy árut ad el

Kinek biztosan nem javallott a szlovák cég?

  1. Akik az első vállalkozásukat indítják (a külföldi cégalapítás egyben extra anyagi befektetés is, ami egy kezdő vállalkozó számára nem mindig adott)
  2. Magyarországi telephelyen működtetnék a szlovák céget, hogy ne Magyarországon kelljen adózni (sajnos, hiába a szlovák cég, ha Magyarországi telephelyen működik, Magyarországon is kell adóznia)

A cikket szakmai partnerünk, a szlovákiai cégalapítás és könyvvitel szakértőja, a MUFIS s.r.o. bocsátotta rendelkezésünkre.