AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
marketingkampány időzítés hirdetés bevétel

Mikor jó a marketingkampány időzítése?

A marketing a vállalkozásunk életében olyan, mint az autónknak az üzemanyag, vagy a szervezetünknek az étel. Annyira szükséges. A marketingtevékenységünk pedig pontosan leképezi az evolúciós folyamatokat. Mondhatnánk, hogy egy-egy vállalkozás kicsiben újraéli a törzsfejlődés egyes szakaszait. De mit jelent ez egy-egy marketingkampány esetében, és mit a cégünk teljes marketingtevékenységét vizsgálva?

Balatoni lángossütő

Nem megbántva a csodálatos lángosok alkotóit, de a legtöbben nem terveznek előre. Nyár lesz, meleg, jönnek a turisták, mi pedig aratunk. A lényeg, hogy a nap végén több maradjon a kasszában, mint reggel volt. Bár azt gondolod, hogy ez a ‘70-es évek mentalitása, sok vállalkozás ma is ilyen alapon működik. Az evolúciós példánknál maradva ők azok, akik vadásznak. De csak akkor, ha szembejön a vad. Éppen ezért az ő gyerekeik (a mi esetünkben a vállalkozás) soványak. Nekik akkor jut kiadós étel az asztalra, ha kíséri őket a vadászszerencse. Marketingtevékenységük esetleges, mondhatjuk egy-egy marketingkampány nem tervezés alapján, hanem a szükség miatt indul el. Viszont, írjuk a javukra, hogy nagyon sokáig életképes ez a módszer. Sőt, a legtöbb vállalkozás átesik ezen a fázison. Tehát, ha itt tartasz, ne gondold, hogy megszólunk érte, csak nyisd ki a füled a következő előtt is!

marketingkampány időzítés hirdetés bevétel

A gazda

A gazdáknál mindenhez megvan a pontos menetrend. Lehet, hogy nem a naptárhoz igazodnak, sokkal inkább az időjáráshoz (marketingesen a piaci helyzethez). Náluk ideje van a vetésnek és ideje van az aratásnak. Az ő gyermekeik jól tápláltak és szép ruhában járnak. Mivel folyamatosan fut valamilyen marketingkampány, nem tűnnek el az ügyfelek szeme elől. Lehet, hogy éppen nem új ügyfeleket akarnak vele szerezni, de mivel folyamatos a tevékenység, azonnal tudnak reagálni. Éppen ezért nem alakul ki náluk dugulás, és ügyfélhiány sem. Ők azok, akik a vadászat helyett már növényeket termesztenek.

Az atomfizikus

Végezetül pedig a legfelső szint. Akinek mindig határozott képe van a világról, tudja hogyan és miért működik. Az univerzum nagy összefüggései izgatják. Gyerekeinek nem csak jó ruhára telik, hanem az első divatra is. Cizellált kampányrendszereket futtatnak, amelyikben egy-egy marketingkampány csak részfeladatot lát el. Különböző kommunikációt visznek a legkülönfélébb paraméterek alapján összeállított ügyfélcsoportoknak. Folyamatosan érkeznek új ügyfeleik, akiknek köszönhetően stabil növekedési pályán vannak. A kérdést az jelenti, hová ül majd a legújabb kolléga a jövő héten. Ezek a cégek és vállalkozók jutottak el a növénytermesztés és állattartás evolúciós szintjére. Akik akkor esznek, amikor megéheznek, és lehetőségük van választani is a táplálékok közül. 

Döntsd el, hol helyezkedsz el, és hová tartasz. Bárhogyan is döntesz, marketinges, szövegíró és pályázatíró csapatunk a rendelkezésedre áll, hogy együtt hódítsuk meg a következő csúcsot.