AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
hosszú katinka úszás plavkyňa olimpia olympijské hry tokyo

Miért nem nyert Hosszú Katinka?

Túl vagyunk az olimpia első hetén és néhány meglepetésen is. Magyarországon mindenki biztos volt benne, hogy Hosszú Katinka aranyérmet nyer majd. Öt évvel ezelőtt, Rióban egyike volt az olimpiai játékok legnagyobb csillagainak. De most mégsem érkeztek meg a betervezett eredmények. Mi változott, és ebben a pillanatban miért nem ő a világ legjobb úszónője? A mi verziónk talán igaz, talán nem. A legfontosabb viszont, hogy elvihetsz belőle egy tanulságot a vállalkozásodba is!

Talán napjainkban Hosszú Katinka Magyarország legismertebb sportolónője. Rengeteg szurkolója van szerte a világon. Hosszú éveken át ahol csak elindult mindig nyert. De most, Tokióban valami megváltozott. Ahogyan mind tudjuk, az olimpia éve 2020 volt, de a koronavírus miatt tavaly nem lehetett megrendezni a játékokat. Hosszú Katinka felkészülési programja szinte minden hétre egy-egy versenyt írt elő. A járványhelyzet azonban ezeket a versenyeket is törölte. Aztán az első tokiói versenyen érkezett a meglepetés mindenki számára. Katinka nem nyert újabba aranyat, a meglévő három mellé. Később maga is elmondta, hogy most ez volt a legtöbb, amit ki tudod hozni magából.

Az internetes kommentek sokmindent mondanak róla. Többnyire negatívat, kevesebben pozitívat. Többen mondták, hogy nem érdemelte meg, hogy ott legyen az olimpián és teljesítménye egész Magyarország számára arcpirító. Azt gondoljuk, ez egy eltúlzott reakció, amiben semmilyen igazság sincsen. A legjobb eredményt érte el, amire képes volt, a legtöbb munkával, amit el tudott végezni. De a vírushelyzet miatt a tréning nem volt elegendő, hiszen nem tudott versenyezni. Ami biztos: ő volt, ő most is és ő is marad Magyarország egyik valaha élt legjobb sportolója. De miért beszélünk erről egy üzleti blogon?

Nagyon egyszerűen lehetsz olyan, mint Katinka. Nem azt mondom, hogy könnyedén lehetsz bajnok, de az ő hibájából Te is tanulhatsz. Számára az edzés és versenyzés olyan, mint egy sales funnel (a csatorna, ahol új ügyfeleket szerzel) a cégedben. Ha itt valami nem működik, akkor nem lesznek jó eredményeid. Hosszú Katinka számára ez bajnoki címeket jelent, Neked pénzt. A Te helyzeted mégis jobb, mint az övé. Te választhatsz új módokat is. Képzeld csak el, ha ő is nevezne atlétikában, cselgáncsban és fociban is. Nem teheti meg, Te viszont igen. Ha a sikeredet egyetlen faktortól teszed függővé, akkor nagy kockázatot vállalsz. Mi történne, ha ez az egy faktor holnaptól nem működne? Ha törölnék mondjuk a Facebookot? Hagyj magadnak nyitva több lehetőséget és keress új forrásokat. A végén pedig bajnoki címeket is nyerhetsz.

hosszú katinka úszás plavkyňa olimpia olympijské hry tokyo