AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
sztárok iparági hírnév siker

Miért kellenek sztárok?

Gondolkoztál már azon, hogy mennyire fölöslegesek néha? Vagy inkább arra gondolsz, hogy a sztárok irányt mutatnak, ezért pedig fontos a jelenlétük? Mindkét válasz esetében igazad van! Viszont, ami fontos: ez a cikk olyan sztárokról fog szólni, akikről talán sokkal kevesebb szó esik.

Maga sztár?

A világunk jelenleg úgy működik, hogy egyre inkább átvették a sztárok helyét a celebek, majd az influencerek. A “boldog békeidőkben” már a sztár kifejezés is ellenérzést szült, hiszen előttük még csak ismert emberek voltak. Ami viszont érdekesebb, hogy több szinten lehetsz sztár. A legfelső szint – ami most minket nem érdekel – a világsztároké. Őket mindenhol ismerik az egész világon, attól függetlenül, hogy milyen szférában dolgoznak. Ide tartozik mondjuk Elon Musk. Létezhetnek lokális hírességek, akikért egy-egy ország vagy térség rajong, onnan továbbutazva azonban az átlagemberek boldog életét élhetik. Ilyen mondjuk Rúzsa Magdi vagy Dominika Mirgová. A számunkra fontosak viszont az iparági sztárok!

sztárok iparági hírnév siker

Hogy kicsodák?

Igen, a Te iparágadban is vannak sztárok. Igaz, nem szoktuk címkézni a sztárpékek, sztárkűművesek vagy sztárműkörmösök listáját. Pedig igenis léteznek, ugyanis sokan követik az ő munkásságukat. A mi szakmánkban is megvannak azok a személyiségek, akinek egy-egy mozdulatára odafigyel mindenki. Annak ellenére, hogyha előtted állnak a hentesnél, nem fogod tudni, hogy szavaikra több ezren figyelnek. Fontos, hogy számodra is azonosítható legyen néhány ilyen véleményvezér, ugyanis a Te vállalkozásdoban is fontos szerepük van!

A hatás

Ha neki sikerült, Neked is sikerülhet. Talán ez a legfontosabb és legegyszerűbb. Mert kijelöl egy pozíciót, ahová Te is eljuthatsz. Hírnévben, cégméretben, bevételben, életstílusban, bármiben. Másrészt, amennyiben ő a köztudatba is bekerül, az egész szektornak jót tehet. Ugyanígy válhat a beszállítóddá is! Ha az ügyfeled egy híres magyarországi borászt követ, érdekes lesz számára a közelben működő borászat is. Mondjuk a Tiéd. Ellátogat hozzád és az ismeretei alapján megítél Téged. A vizsgán pedig vagy jelest kapsz, vagy elhasalsz. Viszont ha az értékelés jó, úgy elviszi a híredet és mások is megtalálhatnak általa.

Ahhoz, hogy az iparágadon belül sztárrá válhass, mindenképpen egy jól felépített marketingstratégia kell, ütős szövegekkel. A rossz hír viszont, hogy támogatást szinte biztosan nem kapsz majd rá.