AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
beteg vállalkozó chorý podnikateľ

Mi történik, ha beteg a vállalkozó?

Tudjuk, hogy a vállalkozók igazi hősök. Azt is tudjuk, hogy még a szuperhősöknek is lehetnek rossz napjai. Ha a vállalkozó beteg, ez lehet mindennek a vége. Vagy csak egy nagyon erős jelzés, hogy valamin változtatnunk kell! 

Két héttel ezelőtt beteg voltam. Nem volt nagy dolog, az egész családom beteg volt. Nem is volt komoly, csak egy nyári vírus. Mégsem tudtam rendesen dolgozni és szörnyen éreztem magam. A hölgyek most biztosan azt hiszik, mindez csak azért van, mert férfi vagyok. Talán igazuk van, de hasonló megtörténhet másokkal is. Hogyan készülhetünk fel erre? 

Istennek hála az ügyfeleink nem tudták meg, hogy nem vagyok egészséges. A kollégáim mindent megcsináltak hibátlanul. De ezt csak azért engedhettem meg magamnak, mert ők itt vannak. Korábban, amikor még Rékával ketten csináltunk mindent, ez nem volt lehetséges. A másik dolog, hogy mindig “van raktáron” valamink. Ez azt jelenti, hogy soha nem az utolsó pillanatban csináljuk meg a munkáinkat. 

Sok vállalkozó egyedül dolgozik. Mit tehetnek ők? Ha egy vagy közülük, mindenekelőtt számolnod kell! Nem vagyok teljesen bolond, csak figyelj! Ha havonta 1.000 € árbevételed van, akkor naponta 50 €-t keresel. Csak a munkanapokat számoljuk, amiből az átlagos hónapban 20 van. Tehát, az a betegség, ami egy hétig tart 250 €-ba kerül számodra. Ilyen egyszerű. Se többe, se kevesebbe. 

Ha ismered az egészséged értékét, jobban fogsz rá vigyázni. De ha ezt nem akarod megtenni, szükséged lesz egy “egészségügyi megtakarításra” a bankban. A beteg vállalkozó ugyanis nem tud pénzt keresni, csak segítséggel. Kollégák, pénz, biztosítás vagy jótündér segíthet.  

Szerencsés vagyok, mert az állapotom nem volt komoly. Az átlagos vállalkozó viszont sosem gondol ilyen dolgokra (ahogyan én sem). Rohanunk minden nap, mert még egy projekt kell vagy még több pénz. A legnagyobb gazdagság viszont az, ha a vállalkozásom nélkülem is tökéletesen működik. Ezt a fantasztikus élményt pedig átélhettem a kollégáimnak köszönhetően. 

beteg vállalkozó chorý podnikateľ