AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
mi marad a covid után

Mi marad a Covid után?

Lassan sikerül úrrá lennünk a világjárvány okozta korlátozásokon. Hamarosan újra éttermek teraszain találkozhatunk, összegyűlhetünk élőben és akár még rendezvényeken is részt vehetünk. Viszont a vírushelyzet számos olyan dolgot hozott, ami velünk maradhat, és olyat is, ami jó lenne, ha velünk maradna! Vállalkozás a Covid után, ahogy mi képzeljük.

Az elmúlt egy évben például megszoktuk az online meetingeket. Először kényelmetlen volt, furán éreztük magunkat egy üres szobában a kamera előtt. Mostanra már szinte természetessé vált. Sokszor pedig ezzel váltottuk ki azokat a tárgyalásokat, amelyekre két órát utaztunk, maga a beszélgetés pedig összesen 30 percig tartott. Ha csak ezt az egy mutatót vizsgáljuk a hatékonyságnövelés jegyében, jó volna megtartani az online meetingek közül is néhányat. Arról nem beszélve, hogy a környezetünket is jobban védjük egy helyben maradva.

Számos vállalkozás lépett kényszerből a digitalizáció útjára. Egy apró dolog csak, de mi is bevezettük az online bankkártyás fizetést a vállalkozásunkban . Egy éve nekünk is újdonság volt, két éve el sem tudtuk volna képzelni, hogy szükségünk lehet rá, mivel nem vagyunk webshop. Most pedig azt nem tudjuk elképzelni, hogy ha visszajön a “régi, normális” világ, akkor ne hagyjuk meg a Covid után is. Mondhatjuk azt is, hogy ez egy kényelmi szolgáltatássá vált nálunk.

Ugyanígy kényelmi szolgáltatást adnak a webshopok. A Covid után sem fog egy csapásra mindenki sorba állni. Miért is tenné, ha a mindennapi szükséges élelmiszereket megkaphatja kényelmesen az otthonába? Miért állnék sorba a ruhaboltokban, ha megrendelhetem online, és ha nem tetszik, vagy nem jó a méret, még vissza is küldhetem? Csupa olyan dolog, amit a vírus ránk kényszerített, most majd kényelemként jelentkezik.

Végezetül a marketing: miért is ne használjam a jól bejáratott online csatornáimat? Elkészült a weboldalam, tódulnak az emberek a Facebook-profilomra, ezt mind hagyjam veszni? Dehogyis! Őrizd meg azokat az innovációkat, amiket a vírus teremtetett számodra. Emellett pedig mutasd meg az ügyfeleknek azt, hogy az online térben megismert és megszokott kényelmes szolgáltatást megkaphatják Tőled offline is. Ez pedig megerősíti majd a kettőtök kötelékét.

mi marad a covid után