AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
oreo kombináció milka fúzió

Kombináció, avagy mi lenne, ha egy Oreót adnánk a Milka tehénnek?

Vannak olyan brandek, termékek, amelyek olyan meghatározóak lettek, és olyan szinten bevésték magukat az agyunkba, hogy egy adott terméktípust már az adott márkanévvel azonosítunk. Ezek közül az egyik legismertebb az Oreó, amely a megalakulásától számított, több mint 100 év alatt olyannyira népszerűvé vált, hogy a legtöbben az ilyen típusú kekszeket mind így hívják, ha azok épp teljesen más márkájúak is. Sőt, gyakori, hogy a töményen csokis-lágyan vaníliás ízesítést is az Oreóval azonosítjuk. De a hihetetlen népszerűségre jó példa a szárnyakat adó Red Bull is, ez az elnevezés sokszor simán energiaitalként él a fejünkben. Ha egy Red Bullt kérünk, nem feltétlenül számítunk arra, hogy valóban a bikás márkajelzésű ital fog elénk kerülni. És most valljunk színt, ha kimondjuk azt, hogy kóla, a legtöbbünknek úgyis a Coca-Cola jellegzetes piros címkés üvege jelenik meg a lelki szemei előtt.

Édes kombók

Visszatérve az Oreóra. Az egyik legsikeresebb Oreós kombináció a Milkával összeolvadva született. Mindenki kedvenc csokija, amely a „lila tehenek” tejéből készül, édes vaníliás krémmel töltve, roppanós kekszdarabkákkal megkoronázva. Ugye, ugye, szinte álomszerű. Ennél tökéletesebben nehéz eltalálni két termék kombinációját, igazi szerelemgyerek lett ez. A világhírű gyorsétteremlánc, a McDonalds sem maradhatott ki az édes kekszes buliból, hiszen állandó ajánlatukat képezi az Oreós fagyi, amely az egyik legnépszerűbb termékük, még télen is.

oreo kombináció milka fúzió

Termékek, egyesüljetek!

Felmerül a kérdés, hogy miért lehet előnyös egy terméknek előnyös az, ha fúzióval egyesítjük egy másik árucikkel? Mint az egyik előző, dalok újragondolását boncolgató blogunkból már kiderült, egy-egy műalkotás feldolgozása az új befogadók számára eredetiként rögzülhet. Egy konkrét termék esetében tehát, előfordulhat, hogy új „befogadókat“ szerzünk egy „feldolgozással“, vagyis ebben az esetben egy fúziós termékkel. Ezek az új „befogadók“, fogyasztók eredetiként tekintenek a fúziós termékre, hacsak nem fedezik fel (és tehetünk érte, hogy felfedezzék), hogy a fúziós terméken kívül létezik egy alaptermék. Szóval a kiindulási termékhez, mint egy külső linkként vezethet el a fúziós termék. Ez kedvező a fogyasztó számára is: hiszen aki szereti például a Coca Colát, az nagy eséllyel szeretheti a Red bullt is. Ha az adott fogyasztó eddig nem ismerte a Red bullt, a fúziónak köszönhetően, megismerkedhetett egy termékkel, ami kedvére való.

Neked is működhet

Nem szükségszerű, hogy egy termék világhírű legyen, ahhoz, hogy egy jó kombináció szülessen. Gyártasz valamit, amibe beleteszed szíved-lelked? Ha rábukkantál egy olyan termékeket gyártó cégre, amellyel szerinted remekül passzolnának a készítményeid, bátran keresd meg őket! Ezzel mindketten csak jól járhattok! Pl. kézműves csokoládét készítesz és rátalálsz egy virágkötőre, akinek imádod a kreációit és abszolút beleillik a te világodba? Keresd fel és találj ki valamilyen szuper kombinációt. Például mi lenne, ha készítene a te csokijaiddal díszített csokrokat. Tadá. Így mindketten több potenciális ügyfélt tudtok megcélozni. A virág és csokiimádók pedig végtelenül hálásak lesznek, mert miután a csokor elfonnyadt, még mindig marad valami kézzelfogható finomság, amivel feldobhatják a napjukat.

Egy kombináció, mint láttuk sokszor végződhet szenzációs eredménnyel. Akár úgy is, ha egy marketingessel dolgozol együtt. Nálunk házon belül például a marketingesek remekül kijönnek a szövegírókkal. Ha ilyen sikeres fúziókat szeretnél, keress minket!