AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
el risitas mém hírnév

Mém és hírnév

Tegnap meghalt El Risitas. Lehet, hogy nem ismered őt ezen a néven, mégis, ha meglátod, biztos vagyok benne, hogy felismered. Így van ezzel az egész világ, hiszen ő a bolygó minden szegletében ismert volt. Mondhatjuk, hogy egy olyan ember távozott, akit mindenki ismert, de nézzük meg, mire volt ez elég számára.
A nagy nevettető figurája egyszerű képlet alapján épült fel. Bármelyik kocsmában találkozhattunk volna hiányos mosolyával és egyedi nevetésével. Sőt, biztos vagyok abban, hogy ismersz hozzá hasonlókat is. Mégis, csak ő lett mém. Ez pedig út lett a világhírhez. Igaz, az ő “bájos mosolyát” egy tévéműsorban is megmutatta.
A közhiedelem szerint mindegy, hogy mit beszélnek Rólad, csak forogjon a neved. Mi már többször foglalkozunk ezzel, és tudjátok, hogy szerintünk ez nem igaz. Viszont, ha mém leszel az pontosan a bármilyen, kontrollálhatatlan információ esete. Felkerült ő politikai helyzeteket kifigurázó posztokhoz, focieredményekhez, sőt, néhány város közlekedését is kommentálta. Mindezt természetesen tudtán kívül, hiszen valószínűleg a spanyol nevettetőtől senki sem kért engedélyt. Ez pedig már a személyes márkáról szól.
El Risitas, a mém már nem kontrollálható. És mondjuk ki az egész világ számára bohóccá vált. Soha nem hívták őt komoly témákban véleményt mondani, márkája pedig saját nevetségességére kezdett épülni. A következő szintet pedig mások húzták fel, őt nevetségessé téve. Ha pedig azt hinnénk, hogy de legalább gazdagon halt meg, ki kell ábrándítsalak. Teljesen átlagos bankszámlával távozott.
Persze, ha mém kerül a marketingstratégiádban az nem baj. Főleg az elején, simán lehet egy gerillamarketing-sorozat része. Viszont a kontroll kimegy a kezedből. Ez pedig azt jelenti, hogy bármilyen jól is dolgozol, a márkád személyiéségét már nem csak Te alakítod. Egy nyílt rendszerré válik, amihez bármikor bárki szabadon hozzátehet, vagy elvehet belőle. Pontosan úgy, mintha férfiként reggel kék ingben indulnál el, de piros miniszoknyában mennél haza. Anélkül, hogy saját akaratodból egyszer is átöltöztél volna. A kép kellően fájdalmas, de mielőtt egy mém kerül a stratégiádba, mindenképp gondold végig!

el risitas mém hírnév