AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
am business szerencse marketing vállalkozás

Mekkora szerepet kap a szerencse a vállalkozásodban?

Rengeteg dolog lehet szerencsés. Például mindig szerencsés utat kívánunk kirándulás előtt. De vállalkozóként ezt teljesen másképp látjuk. Mert a szerencse azt jelenti, hogy nincs semmilyen kontrollod. Nézzük tehát, mit tegyünk, ha nyugodt életet akarunk? 

Igen, tudom, őrültségnek hangzik, mert a vállalkozóknak sosincs elég ideje. Ennek rengeteg oka lehet. Azért, mert új a vállalkozásod. Azért, mert nincs elég ügyfeled. Vagy bármi más is lehet az indok. A legfontosabb, hogy minimalizáld, sőt, tüntesd el a szerencse szót a szótáradból! 

A szerencse kockázatot jelent, mert nem tudod, hogyan tervezhetsz vele. Ma van bevételünk, hála Istennek, de mi lesz holnap? Ha van stratégiád, van válaszod. Olyan időszak jön, amikor túl kell élnünk. Az ügyfelek nem szeretnének pénzt kiadni, és eladni valamit sokkal nehezebb lesz, mint korábban. Talán az ügyfeleid a leggazdagabbak és az áraid nem jelentenek majd problémát. Ez tökéletes helyzet, semmit sem kell változtatnod. 

Ha viszont az ügyfeleid nem a leggazdagabb emberek, akkor két dologra van szükséged: jó stratégiára és erős márkára. Talán hihetetlennek hangzik, de 10-ből 9 vállalkozás nem rendelkezik sem stratégiával, sem márkával. Az elmúlt 7-8 évben a pénz olcsó volt. Könnyen nyithattunk vállalkozást. Tehát sok cég van, aki látszólag sikeres. De a látszat nem mindig igaz, ami pedig igaz, az nem mindig látszik.  

Most pedig jön az igazság pillanata. Az erős cégek még erősebbek lesznek, a többieknek viszont valami újba kell kezdeni. A gyenge cégek most csökkentik a marketing kiadásaik arányát. Ez pedig nagy hiba. Nem csak azért, mert ez egy marketinges blog. Azért is, mert olyan ez, mintha nem úsznál a mélyvízben. Mégis ezt teszi sok cég, saját maguk ellen játszanak.  

Most a kulcs az arány lesz. Az új ügyfelek aránya. A megújuló pénzforrások. Ez lehet lojális ügyfél vagy előfizetés. A minőség és az ár aránya. A növekedésed aránya, mert az egész piac kisebb lesz. Ha pedig a Te céged nőni tud, az a túlélésed garanciája.  

am business szerencse marketing vállalkozás