d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
guojiao 1573 kína čína

Megújulni újra és újra és újra…

El tudod képzelni, hogy a céged 500 éven keresztül működjön? Hihetetlen, igaz? Itt nálunk, Közép-Európában lehetetlen is. A világon viszont számos cég létezik, amelyeknek többszázéves története van. Minden cégnél fontos, hogy képes legyen megújulni, de hogyan lehetséges ez ilyen hosszan? Megpróbáljuk kideríteni!

Például Kínában működik a Luzhou Laojiao. Nem ismered a nevüket? Nem gond. Eddig, mert biztos vagyok benne, hogy ezután emlékezni fogsz rájuk. A céget 1573-ban alapították. Igen, abban az időben, amikor Kínában a Mind-dinasztia uralkodott, Európában pedig a legnagyobb gond a törökök elleni háború volt. A cég likőrt készít, mind a mai napig. Hányszor kellett megújulni az évszázados történet alatt. Likőrt készítenek, ami egy mindennapos termék. Gondoljuk ma. De nem tudjuk, hogy a 18. században milyen gyakran vehették meg az emberek. A cég nem tervezhetett világháborúkkal, sem szocialista hatalomátvétellel. De a Luzhou Laojiao még mindig a piacon van. A kérdés csak az: hogyan?

Teljesen biztos válasz nem létezik, de biztos vagyok benne, hogy a minőség kulcsszerepet játszik. A fő termékük a Guojiao 1573 emlékezetes, erős ízzel rendelkezik és több, mint 50%-os alkoholtartalommal. A recept – természetesen – titkos, de 2006-tól a Nemzeti Örökség része. A hozzávalók közül a Jangce vize ismert. A hazai piacon talán segítette őket, hogy a pártfőtitkár Teng Hsziao-ping nyíltan vállalta, ez a kedvence. A kínai siker egy dolog, a közel ötszázéves történet tiszteletre méltó, de mire elég ez a világpiacon?

Ahová csak 2012-ben léptek be. A fő céljuk, hogy erős piaci pozíciót építsenek ki Ázsiában. Megújulni legutóbb 2019-ben “kényszerült” a cég. Ettől az évtől kezdve az Australain Open teniszversenyek szponzorai. A Guojiao 1573-at már akár Európában is megveheted. Interneten tudod megrendelni, és fél liter nem kerül többe, mint 287€. De mivel a márkát egyre gyakrabban látni itt is, a kereslet nőni fog. Vajon jó stratégia? Nem tudom, de 450 év után nem tévedhetnek olyan nagyot.

guojiao 1573 kína čína