AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
marketingstratégia tervezés marketingová stratégia plánovanie

Marketingstratégia – a saját virágoskerted

Talán az összehasonlítás meglepő. De ha még egyszer végiggondolod, igaz. Ha gondoskodsz róla, akkor biztosan kivirágzik. Ha nincs rá elegendő időd, akkor elszárad. Nem tudod, melyikről beszélek? Ez a legszebb benne, hogy mindkét esetben igaz! 

A marketingstratégia úgy működik, mint egy térkép. Nélküle nem tudod, milyen irányt kell követned. Természetesen lehetnek kampányaid, amik többé-kevésbé működnek. Érhetsz el jó eredményeket, de nem folyamatosan. Ezt az utat úgy tudod elképzelni, mintha Pozsonyból Kassára szeretnél utazni. Ha van stratégiád, egyenes úton mész. Ha viszont nem tudod merre indulj, akkor össze-vissza mész, a célod pedig talán Kassa lesz. De az esélyeid sokkal rosszabbak. 

Ez a stratégia különböző eszközöket tartalmaz és kell is tartalmaznia. Hogyan kommunikálsz a Facebookon, milyen gyakran vannak fizetett reklámaid, milyen rendezvényeken veszel részt és így tovább. Természetesen a stratégia dönti el azt is, hogy milyen márkát építünk. Tehát legalább olyan fontos dokumentum, mint az éves üzleti terved. A probléma pedig: ha egyikkel sem rendelkezel. 

Természetesen a marketingstratégia se nem garancia, se nem életbiztosítás. Ez egy olyan eszköz, ami segít gyorsabban haladnod, vagy a költségkeretedet hatékonyabban felhasználni. Ha a feladatát szeretnék egyszerűsíteni: ez a dokumentum ad választ az ezévi fontos kérdéseidre. Például: ha van fizetett reklámod. Miért fut hajnali 3:30-kor? Nem tudod? Akkor ez így felesleges! 

De nem kell félned. A marketingstratégia nem olyan komplikált, mint egy agyműtét. De óvatosan és reálisan kell elkészítened. Ez nem az a dokumentum, amit irreális gondolatokkal tölthetnél meg. Reálisnak, inkább pesszimistának kell lennie. Nem kell gazdagnak lenned, de a pénzedet hatékonyan kell elköltened. Egyértelműen szükséged lesz KPI-kra (Kulcsfontosságú Teljesítménymutatókra), mint például a ROI (Befektetésarányos Megtérülés). Ha szeretnéd tudni, hogyan generáltunk 0 €-ból nagy publicitást, írj nekünk! Mert ez is lehetséges, és könnyedén meg is tudod ismételni.  

Ha segítségre van szükséged, írj nekünk és egyeztessünk időpontot egy konzultációra 

marketingstratégia tervezés marketingová stratégia plánovanie