AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
munkahely ideális identifikáció

Létezik ideális munkahely?

Ha azt mondod egy társaságban, hogy munkahely, legalább egy ember elkezdi forgatni a szemét. Vannak olyan szavak (ilyen a főnök is), ami ellen kötelező ágálni, és akkor vagy furcsa, ha nincs vele bajod. Érdekes módon ezen szavak többsége a munka világából jön. De nézzük meg, hogyan lehet másképp csinálni! 

Természetesen én sem magamtól vagyok okos. Volt szerencsém meghallgatni Győrfi Pált, aki arról mesélt, hogy mennyire fontos egy sikeres vállalkozásban az egyén. Méghozzá nem csak mint munkavállaló, vagy “darab” határozza meg egy munkahely sikerét, hanem ő a fő sikerfaktor. Ezzel egyébként én is egyetértek, gyakorló munkáltatóként. 

Ki az aki utálja? Én!

Hétfő, reggel 8. Bemész munkába. Három óra múlva ránézel az órádra és még mindig csak 8.07 van. Ismerős, igaz? Nem csak Neked, mindenkinek. Ez az a cég, ahol senki sem akar dolgozni. Viszont szerencsére egyre inkább nem ez az uralkodó trend. Sokkal inkább az, hogy ha már bejössz munkába (éljen a homeoffice), akkor érezd magad a lehető legkomfortosabban. Mert az a munkahely, ami képes a jól-lét állapotába hozni, az képes Téged az ideális vagy akár a kiemelkedő teljesítmény világába is elvinni. Ez pedig már a munkáltatónak is mindenképpen üdvös.  

munkahely ideális identifikáció

Melyik szinten vagy?

A definíciók szépek, hangzatos ígéreteket tehet egy-egy cég, de a valóság még mutathat mást. Lehet heti gyümölcsnap, ajándék kondibérlet vagy akár figyelmesség a névnapodra. Ezek nagyon jó dolgok, de nem mindenhol megvalósíthatók, nem mindenki örül neki és eleve teljesen univerzálissá és megszokottá válhatnak idővel. Ettől pedig a munkavállaló csak “van” a rendszerben. Nem motivált, sokkal inkább enervált, és azon gondolkozik, hogyan és merre állhatna tovább. 

Lehetne ő motviált is, hiszen vannak saját céljai. Olyanok, amikért szívesen tesz, akár vállal több feladatot is. Csak ezt senki nem kérdezi meg tőle. Pedig, ha ezek kiderülnek, könnyedén szinkronba hozhatók a legtöbb esetben a vállalkozás céljaival is (ha mondjuk valamelyik kollégám szeretne anyanyelvi szinten megtanulni lengyelül, biztosan nem gátolnám, lehetőséget adna, hogy ott is hangsúlyosabban megjelenjünk). Ez pedig már egy csodás dolgot hozhat el: a lojailitást. Amikor már 50 vagy 100 € miatt nem hagy el Téged, vagy a közös célokat magáénak is érzi. 

Kicsit több maradhat?

És még innen is van feljebb. Méghozzá az identifikációs szint. Amikor a munkahely már az énképed részévé válik. Amikor egy baráti beszélgetésen is lelkesen és büszkén tudsz arról mesélni, hogy hol és min dolgozol. Ha ajánlói bónusz vagy álláshirdetés nélkül is be tudsz tölteni egy új pozíciót. De hogyan lehet ezt elérni? Azt gondolom, hogy folyamatos munkával. Ha Y- vagy Z-generációs munkatársaid vannak, akkor mindenképp azzal, hogy nem az idejüket, hanem a tudásukat veszed bérbe. Ha nem érdekel, hogy déltől háromig a strandon vannak az iroda helyett. Vagy ha szívesen lennének egy hónapi home office-ban egy adriai szigeten. Ugyanis ez mind-mind fontos nekik, ha pedig partner vagy, akkor könnyen válhatsz az életük egyik sarokkövévé mint munkahely. 

Prédikáció vége

Persze, nem állítom, hogy az én kollégáim mindig boldogok. Sőt, még egyikük sem mutatott AM Business-es tetoválást, de nem is várja tőlük senki. Viszont folyamatosan igyekszünk azon, hogy a munkakörülmények a számukra legjobbak legyenek. Így nincs gond, ha utolsó pillanatban esik be egy feladat (elég ritkán van ilyen). Az ügyfeleink pedig szeretik, hogy mindig friss, motivált és kreatív kollégák dolgoznak neki. Ha meg rossz napunk van, azt csendben megoldjuk házon belül.