AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
befektető üzletember lemondok nemet mond

Lemondok!

Rengeteg cégvezető, tulajdonos kerül abba a körbe, akit irigyelnek. Sokakról elhangzik az is, hogy “neki könnyű”. Általában ezek az emberek sikeres, ismert és elismert vállalatokat vezetnek. Ők maguk is ezen szavak mentén jellemezhetők. Egyetlen kijelentésük az, amelyért nem szoktak rájuk ferde szemmel nézni, amikor közlik, hogy lemondok. Akár visszalépnek és átadják helyüket, akár csak birodalmukat építik ezzel is. Hogyan?

Rendkívül népszerűek a sztorik a garázsokból indult világcégekről. Jól is van ez így, hiszen ezek az emberek megváltoztatták a környezetüket. Gondoljunk csak az Apple-re vagy az Amazonra. Találnánk magyar példát is. Ott van például Demján Sándor, Csányi Sándor vagy saját házunk előtt söprögetve Világi Oszkár.

Lemondok : Mindenről

Egy dolgot nem szabad elfelejtenünk, amit megerősít bármely sikeres vállalkozó. Mire a csúcsra érsz számtalanszor ki kell mondanod: lemondok róla. Nem lesz időd ebédelni akkor, amikor mások. Nem leszel ott az új film premierjén. Nem fogod tudni, mi van a sorozatban, amiről mindenki beszél. Lemaradsz arról, ahogy bajnok lesz a csapatod. Folytassam még? Mert nem itt van a vége. Kimaradnak a nyaralások, a kocsmázás a haverokkal, nem jut elég időd sportolni. Van olyan, aki ezt szeretné?

befektető üzletember lemondok nemet mond

Persze, nincs!

Senki nem ezért kezd vállalkozni. Nem vágnál bele, ha előre tisztában lennél vele. Viszont amikor már benne vagy, magától értetődőnek tűnik. Este 9-kor még árajánlatot írsz? Lehet, ez az ügy hozza majd el az áttörést! Ezek az áldozatok, amik elvisznek a sikerhez. Lehet, hogy ma nézed csak meg az Így jártam anyátokkal utolsó részét, de ez is mutatja az utat, amit megtettél. Maga az út az, ami napról napra jobbá tesz és elvisz a csúcsra. 

Akkor most szakadjunk el

Tegyük fel, hogy 60 éves vagy. Épp aláírod a levelet: lemondok. Jöjjenek a fiatalok. De még előtte körbenézel. Látsz egy gazdagon berendezett irodát, aminek minden tárgya eszedbe juttat valamit. Nem jut eszedbe az átvirrasztott éjszaka, csak az öröm, amit az új iroda jelentett. Nem emlékszel már, hogy betegen raktad össze azt a prezentációt, csak azt, amikor elnyerted azt a díjat. Ugye? A nehéz pillanatok vezettek el a sikerekhez. Most pedig még utoljára gondold végig: megérte? Majd írd alá nyugodtan. A többiről lemondok.