AM Business logo.
d

AM BUSINESS

IČO: 50222104
DIČ: 2120216626
gyenge vállalkozó kétségek

Lehet-e egy vállalkozó gyenge?

Sokszor elmondtam én is, és hallottam nálam okosabbakatól is, hogy a vállalkozói lét határos a szuperhősök világával. De ahogyan Supermanről sem tudod elképzelni, hogy náthásan fekszik otthon, és a Vasembert is nehéz elképzelni, ahogyan bokaficam után biceg, felvetődik a kérdés: mi vállalkozók mutathatjuk-e ha gyengék vagyunk?

Gondolhatod, hogy nem, hiszen mit szólna az ügyfelem? Neki azt kell látnia, hogy nálam mindig minden 100%-on pörög. Másrészt senki életében nincsen minden nap karácsony. Van, amikor gyenge vagy Te is, nincs kedved dolgozni, vagy egyszerűen csak kiürül az agyad és nem jönnek az új ötletek. Ez mindannyiunkkal előfordul. 

Számomra több vállalkozó példája adott választ arra, hogy ciki-e, ha gyenge vagyok vállalkozóként. Elspoilerezem: nem az. Ha sportolsz, és egy sérülés miatt időlegesen abba kell hagynod, a tested reagálni fog. Ezt eben az esetben természetesnek vesszük, de ez nem csak a testünkre igaz. Az én világomat az tette helyre, mikor számomra fontos emberektől tudtam meg, hogy bizony náluk is van rossz nap. Olyanok, akik nálam tapasztaltabb cégvezetők be merik ismerni, hogy néha félremennek a dolgok? Egyrészt igazolás, hogy nem vagyok kevesebb/hülyébb attól, hogyha nem mindig döntünk rekordokat. Másrészt, ettől váltak félistenek szoboralakjaiból igazi hús-vér emberekké. 

Saját magunkra szűkítve a dolgot: január végén megmutattam, hogyan szenvedek az elliptikus tréneren. Csomóan jeleztek vissza támogatóan, hogy csak így tovább és ne adjam fel. Pedig tényleg nem éreztem jól magam közben. Nem is voltam benne biztos, hogy meg akarom osztani. Mégis, a közösségi visszajelzés megmutatta, hogy jó ötlet volt. Egyre több nagy cég is megmutatja a munkatársait. Nem stockfotókat kapunk már, hanem olyanokat, akikkel találkozhatunk, ha betérünk hozzájuk (persze, csak ha már nem lesz járvány). A tökéletes modellek helyét is egyre több reklámban átveszik a mindennapi emberek (különösen érdekes a Dove kampányait figyelni ilyen szemmel). Akkor Te miért ne mutathatnád meg, hogy nem mindig vagy a topon, sőt, néha gyenge is lehetsz?

gyenge vállalkozó kétségek